11 ayın sultanı Ramazan başladı. Ramazan ayında iftarı dışarıda yapmanın maliyeti mekana ve menünün içeriğine göre değişiyor. İftar menüleri, 245 liraya kadar çıkıyor.
Four Seasons Hotel at the Bosphorus: Aqua restoranda KDV dahil 245 lira.
Intercontinental İstanbul: Safran restoranda KDV dahil 150 lira.
Conrad İstanbul Bosphorus: Manzara restoranda 135 lira. 6 yaşına kadar çocuklar ücretsiz, 6-12 yaş arası yüzde 50 indirimli.
Swissotel The Bosphorus: Cafe Swiss restoranda içecek dahil açık büfe menü 145 lira.
Wyndham Grand İstanbul Levent: Careme restoranda içecekli iftar 95 lira.
Fairmont Quasar İstanbul: Canlı fasıl eşliğinde iftar, içecek dahil 99 liradan başlıyor.
Raffles İstanbul Zorlu Center: Rocca restoranda açık büfe iftar menüsü 185 lira.
Restoranlar: Kızkulesi'nde 160, Feriye'de 145-185, Şazeli'de 130, Hacı Abdullah'ta 55-110, Kaşıbeyaz'da 120, Mabeyin'de 105 lira.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde menü 35 lira.
Beltur'un işletmeciliğini yaptığı köşklerde 85, Hidiv Kasrı'nda 90, Galata Kulesi'nde 95 lira.
Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı
Ramazan Bingöl, evde iftar sofrasının maliyetinin kişi başı ortalama
10 lira olduğunu belirterek, "Türk halkının Ramazan'da dışarıda iftara ödediği meblağ 1 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.