İstanbul Tuzla İçmeler'de yaşıyorum. Bir fabrika 75 liralık unu 100 liraya yükseltti. Bir başka fabrika da unu 80 lira yerine 120 liradan satmaya başladı. Uncular stokçuluk yapıyor. Mal sevkiyatı yok. Hamdi ÖZTÜRK
Ben İstanbul'da fırın işletiyorum. Doların yükselişini uncular kazanca çevirdi. Kur farkını bahane edip 74 liradan aldığımız unun fiyatını bir anda 100-110 lira yaptılar. M.Ç.
Balıkesir'deki fabrika un çuvalının fiyatını 103 liradan 150 liraya yükseltti. Esnaf olarak çok zor durumdayız. Murat ÇOLAK
İzmir'de yaşıyorum. Ödemiş'te bir mandıradan bir ay önce 25 liraya aldığım peynire şimdi 36 lira istiyorlar. Bütün peynirlerin fiyatlarına ekleme yapmışlar. Çalışanlar, patronun "Fiyatlarda 10 ile 15 lira arasında artış yapın. Dolar arttı" diye talimat verdiğini söylüyor. Okyay KARAGÖZOĞLU
Markette 0.5 litre suyun fiyatı 1.5 liradan 2.5 liraya yükseldi. Bu fiyat artışının gerçek nedeni nedir? Okan BAŞARANLI
Zeytinyağı fiyatları son aylarda hızla yükseldi. Almak zorlaştı. 2 litre zeytinyağı 65 lira olur mu? Bir de raflara indirim yazısıyla ürün koyuyorlar. Ama indirim falan yok. Havva KOPARAN
5 litre suyu 6.5 liraya almaya başladım. Böyle fırsatçılık olur mu? Çiğdem ENGEL
SPEKÜLATÖRE ENGEL OLUNSUN
Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, "Şarbonu fırsat bilerek et fiyatlarının artırılmasına neden olan spekülatörlere ve aracılara izin verilmesin" dedi. Çakar, "Mezbahalar yerine sağlıklı kombinalar kurulsun. Veteriner hekim istihdamı yeterli sayıya çıkartılsın. Bununla birlikte, veteriner hekimlere yetki ve sorumluluk verilsin. İthal hayvan lobisinin yararı değil, küçük üretici ve halkın yararı ön plana alınsın. Tüketici haklarına, küçük çiftçi ve kamu yararına, sosyal devlet anlayışına uygun yerli hayvancılık politikasına öncelik ve ağırlık verilsin" şeklinde konuştu.