Gelir Uzman Yardımcılığı(GUY) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce kişi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak bekliyor. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz kurumun internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Peki GUY sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Meraklıları için Gelir Uzman Yardımcılığı nedir? İşte detaylar.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Eylül 2018 , 00:00 Güncelleme Tarihi :05 Eylül 2018 , 17:06
Gelir Uzman YardımcılığıGUY sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18 Ağustos tarihinde yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) sınav sonuçları merakla bekleniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı ve Gelir Uzman Yardımcılığı başlığı altında iki sınav açıyor. Bu sınavlar genellikle aynı ay içerisinde farklı günlerde yapılıyor. Peki GUY sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gİşte detaylar...

GUY SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı 4 Ağustos tarihinde, Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ise 18 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Uzman yardımcısı olmak isteyen adaylar merakla sınav sonuçlarını bekliyor. Ancak sınav sonuçlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat sınav sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınavın yeri ve tarihine ilişkin listeler, uygun yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) yayınlanacak, duyurusu yapılacak.

GUY SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA NELER OLACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayları bir elem süreci bekliyor olacak. Fakat bu yazılı sınavlardan başarıyla geçemeyenler, sonrasına hak kazanamayacak.

  • Sözlü sınavda, adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etme yeteneği, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı da göz önünde bulundurularak, her adaya sınav kurulu başkan ve üyelerinin (sözlü sınavın birden fazla komisyon tarafından yapılması halinde ilgili komisyon üyelerinin) her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder.

  • Sözlü sınavda başarılı olmak için alınan puanın 70'ten az olmaması gerekmektedir.

  • Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

  • Giriş sınavı sonuçları, sınav kurulunca, giriş sınav puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday belirlenir.

  • Ayrıca başarılı olmak şartıyla giriş sınavında ilan edilen yerlerdeki kadronun %25' ine kadar yedek aday belirlenir.

  • Asil ve yedek listeler, bu duyuruda belirtilen yerler göz önünde bulundurulmak suretiyle oluşturulacaktır.

  • Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya, yazılı puanının da eşit olması halinde, KPSS (A) P48 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

  • Yedek listede yer alan adayların hakları aynı il için yapılacak müteakip yazılı sınav tarihine kadar geçerli olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez. Ayrıca, bu süre içerisinde başka bir il için açılan sınavda başarılı olarak ataması
    yapılan yedek adayların hakları sona erer.

  • Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asil ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.