Banka, konut kredisinde tutarda herhangi bir sınır olmaksızın yüzde 1,35'ten başlayan faiz oranları uyguluyor. Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, konut kredisinde kredi tutarında herhangi bir sınır olmaksızın yüzde 1,35'ten başlayan faiz oranları uyguluyor. Akbank müşterileri talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçeneklerinden de faydalanabiliyor. Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda karşılamayı temel ilke olarak benimsediklerini vurguladı.
Müşterilerine hayallerindeki eve hemen sahip olmaları için, isteklerini ertelemeden, kira öder gibi kredi taksiti ödeme imkanı sunduklarını aktaran Oğuz, "Bunun yanı sıra, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde 1,35'e çektik. Ekonomimizin canlanması ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
DİĞER BANKALARIN FAİZ ORANLARI NE OLDU?
ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI
İhtiyaç/Tüketici: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)
Konut kredisi: 0.99
Taşıt kredisi: 1.43
ZİRAAT KATILIM
Konut kredisi: 0.99
Bireysel finansman: 1.59
HALKBANK FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)
Taşıt kredisi: 1.50
VAKIFBANK FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 0.99
Taşıt kredisi: 1.49
İhtiyaç kredisi: 1.59 (Genel müşteriler) 1.49 (Maaş müşterileri)
TEB FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.49
Taşıt kredisi: 1.69
Konut kredisi: 1.49
İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.95
Taşıt kredisi: 1.75
Konut kredisi: 1.57
ING BANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.49
Konut kredisi: 1.34
Taşıt kredisi: 1.59
GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.36
ihtiyaç kredisi: 1.79
Taşıt kredisi: 1.74
AKBANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.87
Taşıt kredisi: 1.75
Konut kredisi: 1.39
QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.49
Taşıt kredisi: 2.14
Konut kredisi: 1.87
KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER
Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.
KONUT KREDİSİ NEDİR?
Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.
Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
AKBANK TARİHİ
Akbank, Ocak 1948'de Adana'da Hacı Ömer Sabancı'nın da aralarında bulunduğu bir grup iş adamı tarafından bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla kurulmuş özel bankadır. Yaklaşık 94 milyar dolar seviyesindeki aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük bankalarından biri haline gelmiştir.