BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER 7 AŞAMALI EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇECEK
1. aşama: 8 gün sürecek alıştırma haftasında adayın Dubai'deki ve eğitimi boyunca yeni ortama geçiş sırasında yardımcı olacak ve destek olacak bilgiler sağlanacak.
2. aşama: 13 gün sürecek eğitim boyunca güvenlik ve acil durum prosedürü eğitimi, uçak ve yolcuların her zaman güvende olmalarını sağlamak için bilgi ve becerileri sağlayacak eğitimler alacak. Eğitim, uçak ekipmanı, yangınla mücadele, uçuş sırasında acil durumları ve tahliyeyi kapsayacak.
3. aşama: 5 gün sürecek eğitim boyunca adaylar grup medikal eğitimi, gemideki herhangi bir tıbbi olayı güvenle yönetebilmesi eğitimler alacak. Kanama, yanıklar, acil doğum ve çeşitli tıbbi durumlar gibi konularla ilgili eğitim verilecek.
4. aşama: 2 gün sürecek eğitimlerde güvenlik eğitimi, asılsız davranış, kaçırma ve sabotaj gibi yasa dışı müdahaleleri önlemek ve yönetmek ve ayrıca kişisel güvenlik kaygılarını ele almak için klavuzlar, beceriler ve teknikler sağlayacak bilgiler verilecek.
5. aşama: 1 gün süresince İmaj eğitimi verilecek. Adaylar, üniforma standartları, cilt bakımı, makyaj, saç bakımı, tırnak bakımı ve sağlıklı bir yaşam tarzını kapsayacak eğitimler alacak.
6. aşama: 1 gün süresince adayın uçmaya hazır olup olmadığı test edilecek
7. aşama: 14 gün süresince aday hizmet eğitimi alacak.14 gün hizmet eğitimi, 4 aya kadar bilgi ve becerileri kazandırmak adına iş öğrenme ve geliştirme eğitimi ve 3 gün hizmet değerlendirmesi.
Kabin Memuru Kimdir ve Ne İş Yapar?
Kabin memuru, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir. Erkek kabin memurlarına host, kadın kabin memurlarına ise hostes denilir. Havacılık kuruluşlarındaki belli kurallara göre seçilen kabin memurları, aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş şartlara tabidir.
Kabin Memurunun Görevleri Nelerdir?
Host ve hosteslerin görev alanı, kokpit kapısından başlayarak arka mutfak bölümüne kadar olan bölgeyi kapsar. Kabin memurları, uçak dışından ya da kokpit içinden sorumlu değildir. Kabin memurlarının görev yetkisi hem normal hem de acil durumlar için geçerlidir. Uçağın sağ ve sol tarafında bulunan uçak çıkış kapılarını talimatlara uygun şekilde açar ve kapatırlar. Host ve hostesler, acil durumlarda da acil çıkış kapısını açmak ile görevlidirler. Acil çıkış kapısının yanındaki koltukta oturan yolcular da bu işin sorumluluğunu kabul etmiş sayılırlar.
Uçağın içine ihtiyaç malzemeleri yükleneceği zamanlarda kabin memurlarının görevi, şirketten şirkete değişkenlik göstermektedir.
Host ve hosteslerin servis konusunda görev tanımı da şirketten şirkete göre değişmektedir. Bazı hava yollarında kabin memuru yolcuların tüm istekleri ile ilgilenir, bazı hava yollarında ise kabin memurunun görevi sadece belirli zamanlarda yolcular için servis ve büfe hizmetini başlatmaktır.
Kabin memurlarının temel görevi ise yolculara acil durumlarda ne yapılacağını hem işitsel hem de görsel olarak anlatmaktır.
Host ve hostesler, aynı zamanda yolculara yolculuk ile ilgili gerekli bilgileri vermekle de yükümlüdür.