Bugün emekli olunca kaç para maaş alırım? Detaylar haberimizde

Emekli olunca ne kadar maaş alırım araştırması çalışan vatandaşların gündeminde. Şu an emekli olsam kaç para emekli maaşı bağlar SGK? Kaç yaşımda emekli olurum? Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplamasında dikkate alınan bilgiler nelerdir? Emekli maaşı hesaplama 4A yani eski ismiyle SSK için e-SGK sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :20 Aralık 2019 , 09:24 Güncelleme Tarihi :30 Aralık 2019 , 13:05
Bugün emekli olunca kaç para maaş alırım? Detaylar haberimizde

SGK, SSK, Bağkur emeklilerinin en önemli amacı emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacaklarını hesaplamaktır. Haberimizde emekli maaş
hesabı nasıl sorgulanır onu veriyoruz. 4A SSK'lı olanlar bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

4A SSK'lı olanlar bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor. Yaklaşık bir değer verse de fikir vermesi açısından kullanmanı tavsiye ederim. Aşağıdaki bağlantıdan TC kimlik numarası veya ssk sicil numarası girildikten sonra "hesapla" butonuna basınca sonuç ekranda görünecektir

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

4A Erkek Çalışanlar: 01.01.2016 tarihinden sonra işe giren ve SSK sigorta başlangıcı yaptıran erkek çalışanlar, emekli olmak için en az 61 yaşını tamamlamak zorundadır. Çalışanların emeklilik yaşları, en fazla 65 olacaktır.

4A Kadın Çalışanlar: 01.01.2020 tarihinden sonra sigorta başlangıcı yaptıran kadın çalışanlar, emekli olmak için 61 yaşını tamamlamak zorundadır. Çocuk sayısına göre, emeklilik yaşında indirim yapılabilir.

4B / 4C Erkek Çalışanlar: 01.01.2011 tarihinden sonra sigorta girişi yapan erkek çalışanlar, emekli olmak için en az 61 yaşını beklemek zorundadır. 61 yaşında sigorta primi gün ödemesi tamamlanmamışsa, 65 yaşına kadar prim ödemesi yapılabilir. 65 yaş tamamlandıktan sonra, kalan prim ödemeleri topluca yapılarak emekli olunmaktadır.

4B / 4C Kadın Çalışanlar: 01.01.2015 tarihinden sonra işe başlayan kadın çalışanlar, 61 yaşını doldurduktan sonra emeklilik hakkı elde etmektedir. Kişiler, 65 yaşına kadar sigorta prim ödemesi yapabilirler.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Emekli maaşı hesaplama robotu kullanılarak, alınacak maaş miktarını belirlemek için SGK web sitesi kullanılmalıdır: https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bağlantı linkine tıklayarak, emekli maaşı hesaplama sayfasına erişim sağlanmalıdır. Emekli maaşı hesaplama sayfası üzerinden ede edilen maaş bilgileri, sigortalıları bilgilendirme amacıyla kullanılmaktadır. Hesaplama robotunun verdiği bilgilerin, resmi geçerliliği bulunmamaktadır. "T.C. Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfusa Kayıtlı Olunan İl" ve "Gün / Ay / Yıl" olacak şekilde doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Belirtilen tüm bilgiler girildikten sonra "Sorgula" butonuna basarak, alınacak emekli maaşının limiti hesaplanabilir.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emeklilik aylığı sorgulama işlemleri, 4A, 4B ve 4C sigorta koluna göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşı sorgulama işlemleri için belirtilen detaylar şu şekilde sıralanabilir: Emekli maaşı sorgulaması yapmak için e-devlet sistemi kullanılmalıdır. www.turkiye.gov.tr bağlantısı üzerinden sistemin sayfası açıldıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapılması gerekir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sekmesine tıklanarak 4A, 4B ya da 4C emekli maaşı sorgulaması yapılabilir.

Emekli maaşı sorgulama sayfasının kullanılması ve sistem üzerinden bilgiye erişilmesi için emekli olma hakkının bulunması gerekir. Emeklilik hakkı elde etmemiş kişilerin sorgulama sayfasında herhangi bir bilgiye yer verilmemektedir.