HALKBANK KREDİLERİ FAİZ ORANLARINDA GÜNCEL DURUM NE?
Halkbank Hızlı Kredi Faiz Oranları
Halkbank ''Hızlı Kredi'' paketinde %1,39 faiz uyguluyor. 60 aya kadar vade seçeneğiyle sunulan kredi için en fazla 15.000 TL'lik talepte bulunabilirsiniz.
Maaşını Halkbank'tan Alanlara Özel Kredi Faiz Oranları
Maaşını Halkbank'tan alanlara özel sunulan kredide %1,19 faiz uygulanıyor ve 60 aya kadar kredi veriliyor. Kredide üst limit olarak 20.000 TL belirlenmiş.
Halkbank Kamu Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları
Kamu çalışanları için sunulan kredi için 60 aya kadar vade imkanu mevcut. En fazla 100.000 TL kredi verilen bu pakette %1,25 faiz uygulanıyor.
Halkbank Özel Sektör Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları
Özel sektör çalışanları için %1,25 faiz oranıyla sunulan kredide en fazla 100.000 TL kullanılabiliyor. Kredi vadesi 60 ay vadeye kadar çıkabiliyor.
Halkbank Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
Emekliler için sunulan ''Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi'' paketinde %1,19 faiz uygulanıyor. En fazla 100.000 TL kredi veren banka, 60 aya kadar vade sunuyor.
Halkbank Gayrimenkul İşyeri Satışı Kredisi Faiz Oranları
Halkbank işyeri alımları için sunduğu kredide 10.000.000 TL'ye kadar destek sunuyor. %1,19 faiz oranıyla sunulan bu pakette 120 ay vade seçeneği bulunuyor.
Vakıfbank Sarıpanjur Konut Kredisi Faiz Oranları
Vakıfbank ''Sarıpanjur Konu Kredisi'' kampanyasında %0,99 faiz uyguluyor. Bankadan 180 ay vadeye kadar kredi kullanabilirsiniz. En fazla 1.500.000 TL kredi sunuluyor.
Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
En fazla 60 ay vadeyle ihtiyaç kredisi kullanabileceğiniz Vakıfbank, 125.000 TL'ye kadar kredi sunuyor. Aralık ayı itibariyle güncel faiz oranı %1,25 olarak belirlenmiş.
Vakıfbank Taksitli Ek Hesap Faiz Oranı
Vakıfbank taksitli ek hesap en fazla 12 ay vadeyle veriliyor. 99.999 TL'ye kadar kullandırılan ek hesap kredisinde %1,60 faiz oranı uygulanıyor.
Konut Kredisi Kullananlar Dikkat
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini bildirdi. Şahin, "Bankadan konut kredisi kullanmış tüketiciler, ekspertiz ücreti ödemişlerse tüketici hakem heyetlerine başvurarak, ödedikleri miktarı talep edebilirler. Herhangi bir belge sunmalarına gerek yok" dedi.
Mahmut Şahin, bankaların konut kredisi çeken tüketicilerden haksız şekilde ekspertiz ve ipotek ücreti tahsil ettiğini ileri sürdü. Bankaların özel gayrimenkul değerleme şirketlerine ödedikleri ücreti tüketicilerden tahsil etme haklarının olmadığını kaydeden Şahin, Kayseri'de bir tüketicinin bu konuda Kocasinan Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurusunun olumlu sonuçlandığını, bankanın itirazı üzerine görülen davada da Tüketici Hakem Heyetinin kararını Kayseri 1. Tüketici Mahkemesinin yine tüketici lehine onadığını bildirdi.
Bu kararın emsal niteliğinde olduğunu ve tüketicilerin başvurmaları halinde bankaların gayrimenkul değerleme şirketi tarafından gerçekleştirilen ekspertiz raporu bedelini iade etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Ekspertiz ücretleri bankalar için ekstra gelir kaynağı durumuna geldi. Bankalar normal koşullarda 300 lira ekspertiz ücreti öderlerken, tüketicilerden 600 lira 700 lira gibi ücretler talep edebiliyorlar. Ayrıca bankalar tüketicilerden aldıkları ekspertiz ücretlerinin faturasını da kendi adlarına kestirerek vergiden düşüyorlar. Bu devlete karşı yapılan bir hile. Kayseri 1. Tüketici Mahkemesi bankanın ekspertiz işlemine ilişkin toplu fatura sunduğunu, davalı adına bağımsız fatura sunmadığından, yapmış olduğu ekspertiz işlemini davalı adına faturalandıramadığından davanın reddine karar verdi ve Tüketici Hakem Heyetinin kararını onadı. Bankadan konut kredisi kullanmış tüketiciler, ekspertiz ücreti ödemişlerse, tüketici hakem heyetlerine başvurarak, ödedikleri miktarı talep edebilirler. Herhangi bir belge sunmalarına da gerek yoktur. Bu konuda Tüketici Hakem Heyeti, bankadan bilgi isteyecektir."