Kartınızdan çekilen ücretler 200 euroya kadar ulaşabiliyor. İlk ay ekstrenizde farketmemeniz halinde sonraki ay daha farklı bir ücret ile karşılaşabilirsiniz. Uzmanlar uygulama marketlerde yayıncıları iyi araştırılmadan ücretsiz uygulamalara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor.
Limiti düşük kartla uygulama indirin
Ücretsiz uygulamalar indirmek için cihazınızı aktive ederken oluşturduğunuz mağaza (Apple, Google vs) kimliği ve parolası yeterli. Ücretli uygulamalar içinse bir ödeme yöntemi seçmeniz gerek. Bunun için en yaygın yöntem kredi kartı ve arkasındaki 3 haneli güvenlik kodunun, online mağazaya kayıt ettirilmesi. Ancak düşük limitli kredi kartınızla bu işlemleri yapmanız ya da bankanız aracılığıyla bir sanal kart oluşturmanız veyahut ön ödemeli, uygulama satın alma kartlarından edinmeniz her zaman için daha güvenli.
'Otomatik' değil 'elle' güncelleyin
Uygulamaların sizden 33'ü bulan farklı kalemde kişisel bilgiye erişim izni aldığını dikkate alırsak, indirilen uygulamanın "güvenilir" olması kritik konu. Yoksa ne Türkiye'deki kullanıcıların en popüler uygulamalardan birinin yaptığı "çıplak gösteren kamera" diye bir kamera var ne de bilgilerinizi riske atmayan bir "seksi videolar" uygulaması. Uygulama indirirken karşınıza çıkan, "Otomatik olarak güncellensin mi?" seçeneği de kısıtlı internet paketi olanlar için sorun yaşatabilir. "Ben bu kadar internet kullanmadım" şikâyetinde bulunmak istemiyorsanız güncellemeleri elle yapın. Gazete ve dergi gibi aboneliklerde ise "otomatik" seçeneği, siz vazgeçene kadar kredi kartınızdan "otomatik" ücret çekimi yapar.