4/D'li taşeron işçilerin zam ümitleri devam ediyor. Bu anlamda milyonlarca taşeron işçi yüzdelik dilim, ek ödeme miktarları hakkında gelişmeleri yakından takip ediyor. 4/D'li sürekli işçi olarak çalışan personeller, daha önce aldıkları asgari ücretin yüzdelik farklarını şimdi alamıyorlar. Emsal teşkil eden kararlardan sonra sürekli işçiler yüzdelik dilimleri almak için dava açıyorlar.
DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ
TAŞERON İŞÇİLERİN TALEPLERİ
4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda bir zam alabilmek. Bu taleplerini duyurmak adına çalışmalarda bulunan kamu işçilerinin zam talebinin yanında 3 farklı ana başlıkta düzenleme ve değişiklik önerileri bulunuyor.
TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ
YÜZDELİK DİLİM DÜZENLEMESİ
Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam. Yüzdelik dilim konusunda açılan davalar ve bu davalardan sonra işçiler lehine alınan kararlar bulunuyor. Bu kararların ardından bir işçi sendikası tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını duyurdu. Tüm taşeron işçiler bu konuda herhangi bir dava sürecine girilmeden Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını bekliyorlar.
BORDROYA YANSIDI
Konu ile ilgili bugün sendikadan yapılan açıklamada, işçinin yüzdelik dilim zaferinin bordroya yansıdığı bildirildi.
YÜZDELİK DİLİM İLE EK ZAM UMUDU
Sürekli işçilerin maaş zamlarına yönelik mahkemeden bazı kararlar çıktı. Çeşitli şehirlerde farklı kurumlarda çalışan taşeron işçilere yönelik alınan bu kararlarda işçilerin maaşları artırıldı. Dava açan taşeron işçiler, kadroya alınmadan önceki maaşlarının asgari ücrete oranının kadroya alındıktan sonraki dönemlerde uygulanmasını talep ettiler. Taşeron işçilerin bu talepleri ise mahkeme heyetleri tarafından kabul edildi. Bu kapsamada işçilerin maaşları kadroya alındıkları dönemden sonraki asgari ücret oranına göre yeniden belirlenmiş oldu. Fakat henüz maaşlarına etki eden bir zam söz konusu değil.
TAYİN HAKKI
Taşeron işçilerin maaş zammı konusunun yanında düzenleme bekledikleri bir diğer alan tayin hakkı. KHK ile kadroya alınmalarının ardından mali ve sosyal haklar çizelgesinde yer almayan bu hak için açılan bazı dava örnekleri de bulunuyor. Bu noktada bakanlığın tayin hakkı için çalışma yapmasını isteyen taşeron bu düzenlemeninde yasalaşmasını bekliyorlar.