Koronavirüs hangi hastanede? Koronavirüs hastası nerede tedavi ediliyor? Şişli Etfal, Çapa, Cerrahpaşa...

Koronavirüs hangi hastanede? Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından hangi hastaneler karantinaya alındı sorusu gündeme oturdu. Sosyal medyada konuyla ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı. Uzmanlar sosyal medyadaki iddiaların dikkate alınmamasını belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastayla ilgili bilgiler vermişti. Erkek olan hastanın ailesinin ve çevresindekilerin karantina altına alındığı vurgulanmıştı. Peki, Koronavirüs hangi hatanede? Şişli Etfal, Çapa, Cerrahpaşa karantina var mı?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Mart 2020 , 14:37 Güncelleme Tarihi :16 Mart 2020 , 10:34
Koronavirüs hangi hastanede? Koronavirüs hastası nerede tedavi ediliyor? Şişli Etfal, Çapa, Cerrahpaşa...

İÇİNDEKİLER

Hangi hastaneler karantinaya alındı? Koronavirüs hangi hastanede? Türkiye'nin yakından takip ettiği Koronavirüs vakasıyla ilgili son gelişmeler araştırılıyor. Çapa, Cerrahpaşa, Şişli Etfal gibi hastanelerle ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından hangi hastaneler karantinaya alındı sorusuna yanıt aranıyor. Türkiye'de 1 kişide koronavirüs görüldüğü resmi ağızlardan açıklandı. Vatandaşların 14 gün kuralına ve el temizliğine dikkat etmesi büyük önem taşıyor. Peki, hangi hastaneler karantinaya alındı? Koronavirüs hangi hastanede? İşte son bilgiler!

KORONAVİRÜS HANGİ HASTANEDE?

Virüs taşıyan kişinin hangi hastanede veya hangi ilde olduğuna yönelik resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

HANGİ HASTANELERDE TEDAVİ EDİLECEK?

CORONA VİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

İştahsızlık ve kilo kaybı
Ateş ve halsizlik
Solunum problemleri
Denge sorunları
Psikolojik durumda değişme
Kişilerin kendini sıkıntılı ve mutsuz hissetmesi
Karın bölgesinde şişlik
Görme problemleri

KORONAVİRÜS NASIL BULAŞIR?

Dünyayı alarma geçiren corona virüs bulaşıcı bir salgın hastalık olarak kabul edildi. Yayılma gücü yüksek bir hastalık olduğundan hem toplumların hem de bireylerin önlemlerini alması gerekmektedir.

Corona virüsün 100'ün üzerinde çeşidi vardır. Büyük çoğunluğu hayvanlarda enfeksiyona yol açan, çok azının da insanlara bulaştığı virüstür. Kişilere geçen koronavirüsün çoğu hafif bir soğuk algınlığı ile atlatılabilmekte olmasına karşın ölüm vakaları da giderek artmaktadır. Güncel rakamlara göre dünyada coronavirüs bulaşan kişi sayısı 76 bin iken; 2 bin 300 kişi bu virüsten hayatını kaybetti.

KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bazı aşıların hayvanlar üzerinde denenme aşamasında olduğu belirtiliyor.

İnsanlarda kullanılabilecek bir aşının en iyi ihtimalle gelecek yılın ortalarını bulması bekleniyor.

Hayvanlar üzerinde denenen aşılar olumlu sonuç verirse önümüzdeki aylarda insanlar üzerinde deneme aşamasına geçilebilir.

İnsanlarda da olumlu sonuç vermesi halinde kitlesel üretime geçilmesinin epey zaman alacağı ifade ediliyor.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

2019 nCoV için spesifik bir antiviral tedavi olmaması, patogenezinin tam olarak bilinmemesi nedeni ile uygulanan tedavi destekleyici, ikincil enfeksiyonları ve komplikasyonları önlemeye yöneliktir.

Tedavide;

Solunum sıkıntısı, hipoksemi ve şok hastalarına ek oksijen tedavisi önerilmektedir.

Şok bulgusu olmadığında hastalarında konservatif sıvı tedavisi önerilmektedir.

SARI'ye neden olabilecek olası patojenlere yönelik ampirik antimikrobiyaller (antibiyotikler, influenza nöraminidaz inhibitörleri, antifungaller) önerilmektedir.

Sepsisli hastalara hasta değerlendirmesinden sonraki ilk bir saat içinde antimikrobiyallerin verilmesi sağlanmalıdır.

Başka bir nedenle endike olmadığı sürece viral pnömoninin veya ARDS'nin tedavisi için rutin olarak sistemik kortikosteroid verilmemelidir. Çünkü gözlemsel çalışmalar SARS hastalarında uygulanan kortikosteroidlerin sağkalım yararı sağlamadığı ancak olası zararların olabileceği (avasküler nekroz, psikoz, diyabet ve gecikmiş viral klirens) rapor edilmiştir.

SARI hastaları hızlı ilerleyen solunum yetmezliği ve sepsis açısından yakından izlenmeli ve gerekli durumlarda destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

Kritik hastaların yönetiminde eşlik eden hastalıklar yönünden yakından takibi çok önemlidir.