E-Devlet seyahat izin belgesi çıkarma... Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Kimler belge alabilir?

E-Devlet seyahat izin belgesi çıkarma ekranı! Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Kimler seyahat izin belgesi alabilir? Yolculuk yapmak için şart olan Seyahat izin belgesi başvuruları e-devlet kapısından sürüyor. Geçerli bir mazereti olan ve valilikler tarafından uygun görülen kişiler seyahat etmek için izin alabiliyor. Peki, kimler seyahat izin belgesi alabilir? Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Haberimizden adım adım e-devlet seyahat izin belgesi çıkarma yöntemini görebilir ve başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :07 Nisan 2020 , 14:23 Güncelleme Tarihi :07 Nisan 2020 , 14:23
E-Devlet seyahat izin belgesi çıkarma... Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Kimler belge alabilir?

İÇİNDEKİLER

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet seyahat izin belgesi çıkarma yöntemi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Milyonlarca kişi seyahat izin belgesine başvuru yapıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle şehirler arası yolculuklar izne bağlandı. Yolculuk yapmak için seyahat izin belgesine sahip olmanız gerekiyor. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte, adım adım e-devletten seyahat izin belgesi alma yöntemi! Seyahat izin belgeleri illerden tek gidiş veya gidiş, geliş şeklinde düzenlenecek. Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlendiğinde 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlendiğinde 72 saate kadar geçerli olacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

- Öncelikle TC kimlik NO ve e devlet şifresiyle sisteme giriş yapın.

- Giriş yaptıktan sonra, İçişleri Bakanlığı sekmesi altında bulunan "e-başvuru" kısmına giriş yapın.

- Başvuru türü kısmında "Seyahat İzin İşlemleri" işaretleyin.

- Belge türü kısmında ise "Özel Araç Seyahat İzin Belgesi Verilmesi" seçeneğini işaretleyin.

- Son olarak hangi ile bağlıysanız, o ilin valiliğini işaretlemeniz gerekiyor.

- Bu işlemlerin ardından kullanıcılar iletişim adresi, iletişim bilgileri, başvuru metni, başvuru belgesi ( ölüm belgesi, sağlık raporu) gidilecek il, gidilecek adres ve gidiş- dönüş tarihi gibi bilgileri doldurarak seyahat izin belgesi çıkarma işlemini tamamlayabilirler.

KİMLER İSTİSNA OLACAK?

Söz konusu kısıtlamanın ilçe kaymakamlıklarında oluşturulan "Seyahat İzin Kurulları"nca düzenlenecek seyahat izin belgesi istisnaları şunlar:

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan,

- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye),

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

- Askerlik hizmetini tamamlayarak ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

- Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri KYK'ye ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar, durumlarını belgeledikleri taktirde istisna tutulacaklar.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ŞARTLARI!

- Seyahat izin belgesi taleplerinde başvurulan usul olarak Alo 199, e-başvuru sistemi ve 'Kaymakamlıklardaki Seyahat İzin Kurulları"na doğrudan yapılacak.

- Seyahat izin belgeleri illerden tek gidiş veya gidiş, geliş şeklinde düzenlenecek.

- Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlendiğinde 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlendiğinde 72 saate kadar geçerli olacak.

- Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.

- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecek.

- İlimize 5 gün önce gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp kendi ikametlerine dönmek isteyen kişiler seyahat izin belgesi taleplerini 5 Nisan 2020 Pazar günü sabah 08.00'den 09 Nisan 2020 Perşembe günü sabah 08.00'e kadar yapabilecekler.

- Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen izin belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş-çıkışları için de geçerli olacak.

- Yukarıda sıralı olarak belirtilen tedbirlerin kesintisiz uygulanabilmesi için ilimizde gerekli planlamalar yapılmış olup, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi yönünde gereken her türlü tedbir alınarak uygulamalar titizlikle takip edilecektir.

SEYAHAT YASAĞI OLAN İLLER!

İçişleri Bakanlığı 81 ile seyahat yasağı ile ilgili genelge gönderdi. Genelgede şu ifadeler kullanıldı;

Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak ili için;

Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak il sınırlarından kara, hava ve denizyolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00'den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulacaktır.