BTK 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı! 1 milyon yazılımcı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

1 milyon yazılımcı projesine dair detaylar başvuru yapmayı düşünen yüz binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere BTK üzerinden hazırlanan sistemle, öğrencilere en ileri düzeyde eğitimler verilecek. Programa katılmak isteyenler bu kapsamda BTK 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 1 milyon yazılımcı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte projeye dair merak edilen detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :20 Mayıs 2020 , 16:24 Güncelleme Tarihi :20 Mayıs 2020 , 16:24
BTK 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı! 1 milyon yazılımcı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

BTK 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı, özellikle şu günlerde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. BTK akademi 1 milyon yazılımcı başvurusuna dair detayları öğrenmek isteyen yüz binlerce kişi bu kapsamda arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürürken başvuru şartları, başvuru hakkında diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, 1 milyon yazılımcı başvurusu nasıl yapılır,? Başvuru şartları nelerdir? İşte projeye dair merak edilenler ve bilinmesi gerekenler...

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan 1 milyon yazılımcı projesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru için uygulama girişi "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" linki üzerinden yapılmaktadır. Uygulamaya üyeliğiniz bulunmuyor ise web adresine giriş yapıldığında ekranda bulunan Kayıt Ol butonuna basılır.

Kullanıcı kayıt ekranında Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) olmak üzere iki(2) seçenek görüntülenir. Kullanıcı kimliğine uygun kayıt tipini işaretleyerek ileri butonuna basar.

Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt Ekranı:Ekranda T.C. Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No giriş alanları gözlemlenir. Kimlik üzerinde bulunduğu hali ile bilgilerin tamamı doldurulmalıdır. Ekranda bulunan soru işaretinin üzerine gelindiğinde ekranda kimlik üzerinde bilgilerin bulunduğu alanlar görüntülenebilir.

Bilgi giriş yapıldıktan sonra İleri butonuna basılır. Seçimi değiştirmek için Geri butonuna basılarak bir önceki ekrana dönülebilir.

İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranına geçilir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ve "Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun." uyarısı gözlemlenir.

Ekranda yer alan tüm bilgiler doldurulduktan sonra Kayıt Ol butonuna basılır.

Ekranda "Kaydınız başarı ile alınmıştır. Sisteme kaydettiğiniz e-posta ile en kısa sürede bilgilendireceksiniz." Uyarısı gözlemlenir.

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt etmiş olduğunuz e-posta adresine aktivasyon maili 48 saat içerisinde iletilecektir. E-posta içerisinde yer alan Aktivasyon Link butonuna basılır.

Şifre Aktivasyon ekranında TC Kimlik No alanına kayıtlı T.C. Kimlik numaranız gelecektir. Ekranda "Şifre"ve "Şifre (Tekrar)" alanları doldurularak Kaydet butonuna basılır.

Kullanıcı oluşturmuş olduğu parola bilgisi ile uygulamaya giriş yapabilir.

Sisteme giriş yapıldığında Ana sayfa ekranı açılacaktır. Uygulamayı ilk defa kullanan kişiler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili metni onaylayarak uygulamayı kullanmaya başlayabilirler.

Verilen Onay sonrası ana sayfa ekranı üzerinde "Özgeçmiş Doldurma Oranı", "Son giriş zamanı", "Son güncelleme zamanı"," Son güncelleme işlemi", "Özgeçmiş Görüntüleme sayısı" ve "Son yapılan işlemler" görüntülenecektir.

Çevrim içi eğitim uygulamasına giriş yapmak için Anasayfa ekranı üzerinde bulunan Ücretsiz Eğitimler butonuna basılarak https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ web adresine geçiş yapılabilir.

Özgeçmiş işlemleri sekmesine basıldığında Özgeçmiş Düzenle ekranı Giriş sayfası gözlemlenir.

Özgeçmiş Başlık, Kadro Unvanınız, Meslek/İş, Kariyer Hedefi, İlgilendiğiniz İş Alanları, Çalışmak İstediğiniz İller ve Ön yazı giriş alanları yer alacaktır. Çalışmak İstediğiniz İller alanında en fazla üç ilseçimi yapılabilecektir. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır.

Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında "Kayıt işlemi başarılı" uyarısı görülecektir. Girişbilgileri ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana Kişisel Bilgiler ekranı gelecektir.

Kişisel Bilgiler ekranına geçildiğinde Kişisel Bilgileri Düzenle sayfası gözlemlenir. T.C. Kimlik No alanında sisteme giriş yapan kullanıcının kimlik numara bilgisi otomatik olarak gelir. Ekranda Adınız, Soyadınız,

Doğduğunuz İl, Doğum Tarihiniz, Medeni Haliniz, Cinsiyet ve Üyelikler giriş alanları yer alacaktır. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır.

Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında "Kayıt işlemi başarılı" uyarısı görülecektir.

Kişisel bilgiler ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana İletişim Bilgileri ekranı gelecektir.