Gözler kurslara çevrilmiş durumda! Türkiye İş Kurumu Mesleki Edindirme Kursları Mayıs ayı istihdam garantili ve garantisiz yeni kursiyer alımı ilanları yayınlandı. Adaylar bu ilanlara başvuru nasıl yapacağını merakla araştırıyor. İŞKUR destekli olarak açılan Mesleki Eğitim Kursları için kursiyer alım ilanı yayınlandı. Peki MEK kurslarına nasıl katılınır? MEK kursiyerlerine ne kadar ödeme yapılır? Programa katılım gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak adayların kuruma kayıtlı olan işsizlerden oluşmaları gerekiyor. İşverenler kendi seçimleri dahilinde de katılımcıları eğitim programlarına yönlendirebilirler. Pek çok alanda mesleki eğitim kurslarının düzenlendiği belirlendi. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de
İŞKUR MEK kursiyer alımı ilanları;
Türkiye İş Kurumu tarafından çeşitli şehirlere istihdam garantili ve garantisiz kursiyer alımı ilanları yayınlanmıştır. Başvuru yaparak kursiyer olarak başlayacaklara günlük ücret ve kurs bitiminde iş verilmektedir. Bu kurslarda yaş, öğrenim ve diğer tüm şartlar esnek olarak işletilmektedir. Özellikle kurs bitirenler özel sektörde hemen iş bulabiliyor. Başvuru için sayfa sonunda link adresi bulunuyor.
İŞKUR PERSONEL ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Mayıs ayı İŞKUR başvuru iş ilanları için tıklayınız
Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden; Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi,
Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi,
İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi,
Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,
Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
Başvuru şartları;
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
Emekli olmamak,
Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.
Başvuru şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilmektedir.
Tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.
İŞKUR MEK başvuru linki ilave edilmiştir.
MEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?
Mesleki Eğitim Kurslarına katılabilmek için İŞKUR'a bağlı olarak işsiz olmak şart. 15 yaşından büyük olmak da aranılan diğer şartlar arasında yer alıyor. Mesleğin gerekleri düşünüldüğü zaman kişilerin belirlenen özel şartlara sahip olmaları gerekiyor. Emekli olmamak ve kurslara katılımı konusunda herhangi bir yaptırımının bulunmaması gerekmektedir.
İŞKUR İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI
İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de "İş başı eğitim programı". Bu programa katılabilmek için İŞKUR'un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR'A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor. Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDA 85 LİRA HARÇLIK
Normalde bu programlara katılanlar öğrenci değilse günde 85 lira. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılınabiliyor.
İşbaşı Eğitim Programı Gerekli Evrak Listesi
İşsizlerin mesleki deneyimi arttırmak ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan İşbaşı Eğitim Programından(İEP) yüksek öğretim öğrencilerinin de staj kapsamında yararlanmaları amaçlanmıştır.
İşbaşı Eğitim Programı(İEP) 4857 sayılı Kanun'a ve 5510 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az iki çalışanı bulunan, İŞKUR'a kayıtlı iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarının payı olan iktisadi teşekküllerde uygulanabilir.