Vücut kitle endeksi uyanlar hemen başvuru yapıyor! İlkokul mezunu olsanız bile 4300 TL maaş alınıyor!

Kamu görevlisi statüsünde değerlendirilen bekçiler, emniyet güçleri sınıfında yerini almıştır. Bekçi olmak devlet memuru olmak anlamına gelmektedir. O nedenle memurluk için aranan şartların birçoğu bekçilik içinde aranmaktadır. Sadece KPSS puanı istenmemektedir. Bekçilik için ayrı bir sınav yapılmaktadır. Türk Vatandaşı olmanız gerekmektedir. Özel durum ve haller dışında 22.00- 6.00 saatleri arasında mesai yapan bekçilerin görevleri belirlenmiştir. Bekçilerin görev ve sorumlulukları nelerdir? Bekçi olmak için kişilerin yerine getirmesi gereken koşullar nelerdir? Bekçi maaşları ne kadardır? Detaylar takvim.com.tr'de

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :09 Temmuz 2020 , 08:41 Güncelleme Tarihi :09 Temmuz 2020 , 08:41
Vücut kitle endeksi uyanlar hemen başvuru yapıyor! İlkokul mezunu olsanız bile 4300 TL maaş alınıyor!

Bekçilik günümüzde en popüler meslek haline dönüşmüş durumdadır. Bu anlamda bekçi alım ilanlarına binlerce kişi başvuru yapıyor.
Bekçi alımlarında adaylar 3 aşamalı sınava tabi tutuluyor. Yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabi tutulan adayların başarılı olması durumunda bekçilik için görev yerlerinin ataması yapılıyor. Adaylar sınava girmeden önce ön sağlık kontrollerinden geçmektedir. Sağlık kontrolünden geçen adaylar giriş sınavına alınmaktadır. 100 sorudan oluşan sınava tabii tutulur. Sınavda Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Hayat Bilgisi ve Genel Kültür soruları yer almaktadır. Fiziksel yeterlilik sınavında beden kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilir. Peki bekçi olmak için kişilerin yerine getirmesi gereken koşullar nelerdir? Bekçi maaşları ne kadardır? Detaylar takvim.com.tr'de

GÜNCEL BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bekçi maaşları görevini yerine getiren kişinin eğitim, medeni durumu ve çocuk sahibi olmasına göre değişkenlik gösterir. Eğitim düzeyi arttıkça maaşlarda yükselme olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda bekçinin evli ve çocuk sahibi olması durumunda ise; çocuk sayısı ve evlilik için her ay maaşına ek ödeme yapılır. Bekar ve çocuğu olmayan bir bekçinin eğitim düzeyine göre alacağı maaşlar belirlenmiştir.

İlkokul mezunu: 4.302,80 TL

Lise mezunu: 4.352- 4.455,14 TL

Ön lisans mezunu: 4.357,50- 4.400 TL

Lisans mezunu: 4.404- 4.657 TL arasında maaş alır.

NASIL BEKÇİ OLUNUR?

Bekçi alımlarında adaylar 3 aşamalı sınava tabi tutuluyor. Yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabi tutulan adayların başarılı olması durumunda bekçilik için görev yerlerinin ataması yapılıyor.

Adaylar Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür alanlarını kapsayacak şekilde 100 soruluk yazılı sınava girerler.

Adayların bu sınavda en az 50 puan alması gerekir.

Adaylar ikinci aşamada ise; fiziki yeterlik sınavına tabi tutulurlar. Bu sınavda kişilerin en az 60 puan alması şarttır.

Adaylar için gerekli olan son şart ise sözlü mülakattır. Sözlü mülakatta adayların bilgi seviyesi, kavrama yeteneği, öz güven, ifade yeteneği ve vücut dili kategorilerinde en az 70 puan alması gereklidir.

BEKÇİLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Bekçiler genel itibariyle park, bahçe, toplu taşıma araçlarına ait peron ya da duraklar, cadde, sokak ve mahalle gibi daha lokal yerlerin güvenliğinden sorumludur. Her bekçinin kendisine özel bir bölgesi olduğunu belirtmek gerekir. Görev yerlerine göre jandarma ya da polislerin sorumluluğuna bağlı olan bekçiler yardımcı pozisyondadır. Kolluk kuvvetlerinin müdahalesinin öncesinde yaşanılan acil durumlarda bekçilerin olaya müdahale hakkı vardır.

Genel görevleri:

Bekçilerin görev yerlerinde bulunan halkın huzurunu ve düzenini bozacak şekilde hareket edenleri tespit etme ve kolluk kuvvetlerinin emrine göre gözaltına almak

Acil durum niteliğinde değerlendirilen olayların oluşması durumunda kolluk kuvvetlerine bilgi vermek ve suç teşkil edenlerini yakalamak

Bir suçun ya da kabahatin işlenmesini önlemek. Suçun işlenmesinden sonra failin kimliğini tespit etmek ya da olay yerindeki delillerin korunmasını sağlamak

Olayların tanıklarının kimlik ve adres bilgilerini tespit ederek genel kolluk birimlerine bilgi vermek

Kanun dışı faaliyetlerin yerini tespit etmek ve kanun dışı uygulamaları yapan kişilerin kimlik bilgilerine erişmek

Hakkında yakalama emri ya da zorla getirilme kararı verilenleri kimlik kontrolü sırasında tespit etmek

Kamu düzenini tehdit eden muhtemel bir tehlike durumunda durdurma yetkisini kullanmak.


Bekçilik Başvurusu için Gereken Belgeler

-T.C kimliği ve fotokopisi,

-Sınav giriş belgesi,

-Diplomasının aslı ve fotokopisi,

-İkametgah belgesi,

-Sınav için başvuru dilekçesi,

-Sınav ücreti dekontu,

-Son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf

-Engel hallerinin bulunmadığını kanıtlayan belge,

-Tercih formu,

-Sağlık belgesi.

Adaylar sınava girmeden önce ön sağlık kontrollerinden geçmektedir. Sağlık kontrolünden geçen adaylar giriş sınavına alınmaktadır. 100 sorudan oluşan sınava tabii tutulur. Sınavda Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Hayat Bilgisi ve Genel Kültür soruları yer almaktadır. Fiziksel yeterlilik sınavında beden kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilir. En son sözlü sınav yapılır ve puan hesaplanır.