17 Temmuz İŞKUR iş ilanları: İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İşte 17 Temmuz İŞKUR iş ilanları son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de
İŞKUR ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ İLANLARI
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI
Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru genel şartlarına şu şekilde yer verildi:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Güvenlik görevlisi kimliğine sahip olmak (Silahlı veya silahsız)
- Alınacağı görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması,
- Vardiyalı çalışmayı kabul edecek,
- İŞKUR 'a kayıtlı olmak.
- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması.
İŞKUR İLANLARINA NASIL ULAŞILIR?
İŞKUR tarafından yayınlanan iş ilanlarına ulaşmak oldukça kolaydır. Vatandaşlar üye oldukları İŞKUR internet sitesine girerler. Burada açılan ilk ekranda iş ilanları bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme tıklandığında vatandaşların önüne bir form gelecektir. Bu formda iş aranılan şehir, meslek gibi seçenekler doldurulur. Bu seçeneklerden herhangi birisini seçmek iş ilanlarını listeli bir şekilde görmeye yetecektir. Bu işlemden sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan ara butonuna tıklayınca iş ilanları liste halinde önünüze çıkar. Okumak istediğiniz ilanı tıkladığınızda ilanın tamamı önünüzde olacaktır.
İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
TÜM AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞKUR İLANLARA BAŞVURULAR
İlanlara başvurular , aşağıdaki adımları izleyerek yapılacaktır.
https://esube.iskur.gov.tr/
1. Yukarıdaki linke tıklayın.
2. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın.
3. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst kısmında bulunan ONLİNE İŞLEMLER butonuna tıklayıp. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.
İŞKUR'a Nereden Kayıt Yaptırılır?
Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.
Özel güvenlik görevlisi çalışma alanları, iş olanakları
Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları oldukça fazla ve bu doğrultuda da ihtiyaç oldukça fazladır.
Bunların dışında özel güvenlik görevlisi mesleği hakkında sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu sorulara ve yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlerin de meslek hakkında sorusu bulunuyorsa yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz
Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur?
Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir.
Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz. Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.
Koruma ve güvenlik görevlileri ve bekçiler dikkat!
Soru: Sabah Memurlar yöneticileri, Bakanlıkta personelde görevliyim. Sormak istediğim; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında koruma ve güvenlik görevlisi ile bekçi kadrolarında görev yapan personelin 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında mı? Teşekkürler.
MEVZUAT
Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri düzenleyen 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 3 üncü maddesinde "Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi özel güvenlik komisyonunun kararı üzerine valinin iznine bağlıdır… Kişi ve kuruluşların talebi üzerine, koruma ve güvenlik ihtiyacı dikkate alınarak, güvenlik hizmetinin istihdam edilecek personel eliyle sağlanmasına, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulmasına ya da bu hizmetin güvenlik şirketlerine gördürülmesine izin verilir…" hükmüne yer verilmiş, 10 uncu maddesinde ise özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartlar düzenlenmiştir. Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşlarında özel güvenlik birimi kurulması halinde, bu birimde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Devlet memuru statüsünde personel çalıştırılması zorunlu hale gelmektedir.
Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde bu Kanuna tabi kurumlarda çalıştırılan Devlet memurlarının sınıfları gösterilmiş? anılan maddede "Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder." ve "Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek? hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak? ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar." denilmek suretiyle Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) ile Yardımcı Hizmetler Sınıfının (YH) hangi memurları kapsadığı hüküm altına alınmıştır.
İlaveten, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı kadro cetvelinde bekçi unvanlı kadroların hizmet sınıfı YH, koruma ve güvenlik görevlisi unvanlı kadrolarının hizmet sınıfı ise GİH olarak tespit edilmiştir.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan ve koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarında istihdam edilen personelin 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında olduğu, bekçi unvanlı kadrolarda istihdam edilen personelin ise anılan Kanunun kapsamında olmadığı değerlendirilmektedir.