İŞKUR ilköğretim mezunu kasiyer iş ilanları: Kasiyer mesleğinde iş arayan vatandaşlarımızın İŞKUR Portalı üzerinden nasıl iş ilanlarına ulaşabilecekleri hakkında detaylara yer verdik. İŞKUR resmi internet sitesinde iş ilanlarına bakmak ve durumunuza uygun iş arayabilmek için İŞKUR üyeliğinizin olması gerekmektedir. İŞKUR şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda ancak ilan detaylarına ulaşma imkanınız bulunmaktadır. İŞKUR şifrenizi unuttuğunuzda şifrenizi nasıl yenileyebileceğiniz ve eğer hiç kaydınız yok ise İŞKUR sistemine nasıl kayıt olabileceğinize dair detaylı bilgilere ilgili haberlerimizden ulaşabilirsiniz.
İş arayan vatandaşlarımız sahip oldukları mesleklerde iş arama ve bulmada sorun yaşamaları halinde İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı eğitim programları ile durumlarına uygun işlerde mesleki deneyim kazanıp, tecrübe edinebilirler. İşbaşı eğitim programları teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.
Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR aracılığı ile de bulabilirler. Aynı şekilde işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR'dan da talep edebilmektedir.
İşbaşı eğitim programları hakkında detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Kasiyer Meslek Bilgileri | İş İmkanları
Kasiyer Meslek Kodu : 5230.04
Meslek Adı : Kasiyer
Meslek Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
Meslek Alt Ana Grubu : Satışlar İle İlgili Elemanları
Meslek Grubu : Kasiyerler Ve Bilet Satıcıları
Meslek Birim Grubu : Kasiyerler Ve Bilet Satıcıları
Kasiyer Olmak İçin Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
İŞKUR | Kasiyer iş ilanlarına ulaşmak için tıklayınız.
Kasiyer Meslek Detay Bilgileri
Kasiyer Meslek Tanımı : Kasiyer, müşterinin kasa ile ilgili tüm işlemlerini ve kasa açılış-kapanışlarını, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Ne iş yapar?
Kasiyer, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:
a) Müşteri soru ve önerileri ile ilgilenmek,
b) Müşteriyi ürün vb. hakkında bilgilendirmek,
c) Gün içerisinde bozuk para temin etmek,
d) Gün içerisinde ara para teslimi yapmak,
e) Müşteri hesabına satış işlemi yapmak,
f) Müşteri hesabına ödeme almak,
g) Nakit/kredi kartı vb. satış işlemi yapmak,
h) Ürün iade fişleri ile satış işlemi apmak,
i) Hediye çekleri ile satış işlemi yapmak,
j) Anlaşmalı kurum satış işlemi yapmak,
k) ?Pos? cihazlarından gün sonu raporu almak,
l) Rapor ve/veya tutanak hazırlamak,
m) Evrakları derlemek,
n) Kasa çevresini düzenlemek,
o) Muhasebeye para ve evrak teslimatı yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
İŞKUR Portalına Kayıt Olma
İŞKUR sisteminde iş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması gerekmektedir. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları ilgili kişilerin uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.
İŞKUR Kayıt Koşulları
İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
İŞKUR Engelli Kaydı
Engelli; doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının engellilik sağlık kurulları tarafından düzenlenen "Ek-1 Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu", "Ek-2 Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu", "Ek-3 Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu" ve/veya "Ek-4 Çocuklar İçin Terör Kaza ve Yaralanma Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu" ile belgelenen kişi olarak tanımlanmaktadır.
İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görmektedir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmamakta, süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülerek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenmektedir.