Kışın vazgeçilmez tadı olan salep üretimi çok para kazandıran işler arasında yer alıyor. Birçok malzemenin yapımında kullanılan zarif görünümüyle dondurma, içecek başta olmak üzere pek çok şeye tat veriyor. Muğla'nın Milas ilçesinde ikamet eden 36 yaşındaki Enise Soykan, 10 yıldır görev yaptığı bankadaki işini bırakarak salep üretmeye başladı. Özel bir bankanın Tarımsal Krediler Departmanında çalışan Milas'lı Enise Soykan, çiftçilere kredi verirken istifa ederek çiftçilik yapmaya karar verdi. Soykan, yaptığı araştırmalar sonucu Derince Mahallesinde arazi kiralayarak kilosu 300 ile 500 lira arasında alıcı bulan salep üretimine başladı.
MESLEĞİNİ BIRAKARAK ÜRETİME BAŞLADI
Özel bir bankanın Tarımsal Krediler Departmanı'nda çalışan Soykan, kredi verdiği çiftçilerden etkilenerek mesleğini bıraktı.