CepteTeb Marifetli 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 13.00
ING Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.50
Fibabanka 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.00
Enpara 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.50
Yapı Kredi Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.50
Akbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.00
İş Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.00
NOT: FAİZ ORANLARI ANLIK OLARAK DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR DEVAMLI GÜNCELLENMEKTEDİR
Vakıfbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 8.75
HSBC 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 8.50
Garanti Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 4.50
Burgan Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.50
EKİM'DE DÖVİZ HESABINA EN YÜKSEK FAİZ ORANI VEREN BANKA HANGİSİ?
Doların son günlerde yükselmesi bankada doları olanları ve dolara yatırım yapmak isteyenleri heyecan sardı. Özellikle ABD'nin yaptığı teşvikler doların sürekli hareketlenmesine neden oluyor. Bankaların hem dolar hem de Türk Lirası vadeli hesap faiz oranlarını artırması ile hangi bankanın dolara ne kadar faiz verdiği merak konusu oldu.
Bankada dolar hesabı olanlara en yüksek faiz oranını Burgan Bank Odeabank ve Fibabanka vererek, en yüksek faiz oranı veren bankalar listesinde ilk sıraya yerleşti. Burgan Bank, Odeabank ve Fibabanka dolar hesabı olan müşterilerine yüzde 2,75 faiz oranı verecek cazip fırsatlar sunuyor. Burgan Bank Odeabank ve Fibabanka hoş geldin faizi ile bir aylık 32 günlük banka hesabı açan kişilere aylık faiz getirisi olarak en yüksek faizi veriyor. Faizlerin artması durumda ise bu miktarların artması da söz konusu olabilir.
Vadeli Mevduat Hesabı Ne Demek?
Bankacılıkta, belirli bir süre için para yatırılan hesaba vadeli mevduat hesabı adı verilir. Mevduat, bankaya yatırılan birikimler anlamına gelir. Vadeli mevduat ise birikimlerin belli bir süreliğine faiz kazanmasını ifade eder ve bu süreye hesabın vadesi adı verilir.
Vadeli hesaplar Türk Lirası ve döviz cinsinden olabilir. Vade seçenekleri çok çeşitli olmakla birlikte genel olarak 1 ay, 3 ay, 6 ay 12 ay ve 24 aydır. Söz konusu vadeler için ödenen yıllık faiz oranları ve Türk Lirası ve diğer döviz mevduatına ödenen faiz oranları farklıdır. Vadeli mevduata ödenen faizler piyasa koşullarına göre belirlenir. Her banka farklı vadeler için farklı faiz oranları uygular.
Yatırılan paranın bağlandığı vade sonunda, hesapta bulunan ana para ve işleyen faizi ile birlikte çekilebilir. Vade sonunda hesap bakiyesi tamamen veya kısmen çekilebilir, otomatik olarak vade yenilenmesi talimatı verilebilir veya hesaba farklı bir vade tanımlanabilir.