'Türk Borçlar Kanunu'na göre ifa imkansızlığını düzenleyen maddelerde ifa edimini yerine getiremeyen, hizmet veren, bununla ilgili aldığı ücretin sebepsiz zenginleşme uyarınca iade etmekle yükümlüdür. Dolayısıyla özel okulların ve kreşlerin bu süreçte kusurlu olmasına gerek yoktur. Bu bir kusursuz sorumluluk halidir. Dolayısıyla bu yöndeki iddiaya itibar edilmemelidir. Nitekim Kayseri Tüketici Mahkemesi ve Tüketici İl Hakem Heyeti bu yönde karar vermiştir" diye konuştu.
Resmi Kreşler
Çalışan anne ve babanın iş verimini, Kuruma bağlılığını artırmak ve aile refahını geliştirmek amacıyla ,çocukların fiziksel, zihinsel, psiko-sosyal gelişimsel süreçlerini tamamlamalarına yardımcı olan kurumlardır.
İş Kanununun 81. maddesine bağlı olarak Mart 1987'de yürürlüğe konan tüzükte yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun yüz elliden çok kadın işçi çalıştıran iş yerlerinde, bir yaşından küçük emzikli çocuklar için işçi anneler tarafından emzirilmeleri ve bakılmaları için işverenlerin kreş açmaları mecburiyeti getirilmiştir.
İdeal okulu seçmek için okulları tek tek gezmeye vaktin yoksa, ücretsiz eğitim danışmanlarımız kriterlerine en uygun 5 okulun seni arayıp bilgi vermesini sağlasın.
Özel Kreşler
Çalışan anne-baba şartının aranmadığı özel statüde belirli kriterlere uygun olarak açılmış, 0-36 aylık çocukların bakımlarının yapılarak zihinsel, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimlerinin desteklendiği programlarla hizmet veren kurumlardır.
Özel kreşler genelde kreş ve gündüz bakımevi adı altında açılarak iki farklı hizmeti yani kreşten sonra tam gün anaokulu hizmetini aynı çatı altında sunabilmektedir. Bu durumda çocuk 36 aylık olduktan sonra başka bir kurum arayışına girilmeyerek aynı fiziksel mekanda devam edebilmektedir.