Gözler oradaydı! Bugün başladı! Aylık en az 631 lira ödenecek! Kovid-19 salgını yaşamımızı pek çok doğrultudan negatif etkiliyor. Kış aylarına girdiğimiz süreçte virüse tutulanların rakamındaki çoğalış ve hastalığın bulaşması açısından işyerlerinin taşıdığı tehlike, gün geçtikçe daha sıkı ihtiyatların alınmasına yol açıyor. Salgından en fazla etkilenen alanlardan biri de eğitim. Bu bakımdan, mesleksel eğitim faaliyetlerinin ehemmiyetli bir unsuru olan stajların ciddi anlamda etkilendiğini söylemek olası. Zorunlu staj dönemi için işletmelerde istihdam edilen stajyerlere asgari geçim indirimi hariç net asgari ücretin yüzde 30'u tutarında ücret ödenmesi gerekiyor.

30 Kasım'da başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören, işletmelerde mesleki eğitim/ staj sözleşmesi bulunan ve işletmelerde beceri eğitimine giden mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile 12.sınıf öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim veya staj uygulamalarına 30.11.2020 tarihinden itibaren devam edilebilecek. Ancak staj uygulamalarına devam edilebilmesi bazı koşullara bağlanmış durumda.

Nasıl devam edilecek?
Millî Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören, işletmelerde mesleki eğitim/ staj sözleşmesi bulunan ve işletmelerde beceri eğitimine giden mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile 12.sınıf öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim veya staj uygulamalarına devam edebilmeleri için
İşletmenin talebi olması, Öğrenci velisinin izninin bulunması ve İşletmeler tarafından Kovid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtiliyor.