Gaziantep'te üretilen bal miktarı, 11 yılda yüzde 4 bin arttı

Gaziantep'te, son 11 yıllık süreçte arıcılık gelişti, hem arı hem de elde edilen bal miktarı arttı. Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, kentte arıcılığı geliştirmek adına yaptıkları çalışmalarla bal üretiminin 11 yılda yüzde 4 bin artarak 10 tondan 400 tona çıktığını söyledi.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, kentte arıcılığın her geçen gün geliştiğini söyledi. 10 yıl önce kentte sadece 2800 kovan bulunduğunu bugün ise verilen teşvik ve destekler ile sektöre yönelenlerin 60 bin kovan sahibi olduğunu söyledi.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.