6552, 6183, 7256, 7326 yapılandırma başvuru formu! İnteraktif vergi dairesi borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırmasında son güne gelindi. Vergi borcu olanların yanı sıra KYK borcu, trafik cezaları vb borçları olan vatandaşlar da yapılandırma başvurusu yapabilecek. Haziran ayında yürürlüğe giren 7326 Sayılı Kanun ile getirilen kamuya olan borçların yapılandırılması için başvurular İnteraktif vergi dairesi üzerinden yapılıyor. Peki İnteraktif vergi dairesi borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte 6552, 6183, 6736, 7020, 7143, 7256, 7326 yapılandırma başvuru formu ve diğer tüm detaylar...

Giriş Tarihi :01 Ekim 2021 , 09:50 Güncelleme Tarihi :01 Ekim 2021 , 09:50
6552, 6183, 7256, 7326 yapılandırma başvuru formu! İnteraktif vergi dairesi borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Vergi borcu yapılandırma başvurusu 30 Eylül'de yani bugün sona eriyor. Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, Trafik cezaları, Motorlu taşıt vergileri, Belediyelerin vergi, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi alacakları gibi borçlar da yapılandırma kapsamında olacak. Borçlarını henüz yapılandırmamış olanlar İnteraktif vergi dairesi borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 6552, 6183, 6736, 7020, 7143, 7256, 7326 yapılandırma başvuru formu!

BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN?

30 Nisan 2021 tarihinde vadesi dolan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredileri, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, vergi, öprü otoyol kaçak geçiş cezası gibi kamuya ödenmeyen borçların yapılandırma süresi 30 Eylül 2021 günü yani bugün sona erecek.

7326 YAPILANDIRMA BAŞVURU EKRANI E-DEVLET

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri

Motorlu taşıt vergileri

Trafik cezaları

Seçim, nüfus, askerlik para cezaları

Maliye'ye olan vergi borçları, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan vergi borçları ile cezalar

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takip edilen sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, inşaatlarda eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi

Çeşitli kanunlara dayalı uygulanan damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zammı alacakları

Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları

Gümrük Bakanlığı'nca takip edilen gümrük vergileri ve para cezaları

İl özel idarelerinin, asli ve fer'i amme alacakları

Belediyelerin vergi, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi alacakları

Belediyelere olan su ve katı atık ücreti borçları

BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma başvuruları e-Devlet'ten ''www.turkiye.gov.tr'' ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden "www.gib.gov.tr" üzerinden yapılmaktadır.

İsteyenler de şahsen ya da posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine giderek başvuru yapabilir.

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir SGİM/ SGM'ye,

İşverenler, e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili SGİM/SGM''ye,

Kamu idarelerinin (4/c) borçları için, e-sigorta kanalıyla, elden veya posta yoluyla Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Primler Daire Başkanlığı'na,

Kamu idarelerinin idari para cezaları için ise, e-sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla iş yerinin bağlı bulunduğu SGİM/SGM'ye, başvuru yapılabilir.

Primlerini kendi ödeyenler, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu SGİM/SGM'ye,

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, ihya borçlarını e-Devlet üzerinden veya bağlı olduğu SGİM/SGM'ye 01/07/2021 – 01/11/2021 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmamaktadır. Tüm borçlar otomatik olarak SGK tarafından yapılandırılmaktadır.