YENİ GİRİŞİMCİLERE KAPI AÇILDI
Kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 6. İnovasyonda Kadın Projesi Kampı İstanbul'da başladı. Girişimci kadınlar, uzmanlardan eğitim alacak. Eğitimin ardından projesi finale kalan ilk 5 girişimci; kristal ödül kazanırken, 1 yıl içinde ulusal ve uluslararası destek programından destek almaları halinde 50 bin lira da para ödülüyle buluşacak. Açılışta konuşan KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, ekonomik güce erişim konusunda kadın-erkek arasındaki uçurumun ancak kadınların katma değeri yüksek teknolojik girişimleri gerçekleştirmesiyle kapanabileceğini belirterek, bu doğrultuda 'İnovasyonda Kadın Projesi'ni cinsiyet adaleti için büyük bir adım olarak gördüklerini kaydetti. Projeye bugüne kadar bin 586 girişimci kadının başvurduğunu, içlerinden 144'ünün eğitim aldığını dile getiren Bayraktar, bunların arasında kendi şirketini kuran, markasını oluşturan, sektörde isim yapan, hatta uluslararası ödüller alan kadın girişimcilerin bulunduğunu söyledi.
ANATOLİA HALKA ARZ EDİLİYOR
Yüzde 100 Türk sermayeli biyoteknoloji firması Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Ar-Ge Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Anatolia Geneworks) halka arzında geri sayım başladı. Talep toplama tarihleri 14-15 Ekim olarak belirlenen halka arzda, pay başına fiyat aralığı 21,00-22,50 lira olarak belirlendi. Sermaye artışı ve ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek halka arzda, Anatolia Geneworks paylarının yüzde 18.2'si halka arz edilecek. Ek satış hakkının tamamının kullanılması durumunda ise halka açıklık oranı yüzde yüzde 20.9'a çıkacak. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Akyüz, "Sahip olduğumuz 40'ın üzerinde global distribütörümüz ve yaygın satış ağımızla elde ettiğimiz istikrarlı büyümeyi halka arz ile birlikte daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.
KURUYEMİŞ KABUĞU RAF OLDU
Migros'un girişimcilik ve ortak inovasyon platformu Migros Up girişimcilerle bir araya gelerek yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Migros Up ve OTTAN Studio işbirliğinde, mağazada satılan ceviz ve fındıkların kabuklarından ileri dönüşüm tekniğiyle üretilen raflar, Migros'un MLife markalı ürünlerinin reyonlarında kullanıldı. Satışa sunulurken kullanılmayan organik ürün atıkları ileri dönüşümle yeniden hammadde olarak reyona dönüştürüldü. Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, "Gençleri ve girişimci ruhuna sahip herkesi heyecanlandıran yenilikçi projeleri ve işbirliklerini Migros Up ile hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
ÇEVRECİ KOLTUK TAKIMI
Kelebek Mobilya, koltuk tasarımlarına geri dönüştürülmüş kumaşları ekledi. Çevre dostu kumaşlar, Kelebek Mobilya'da ilk olarak yeni Angelic Koltuk Takımı ile görücüye çıkacak. Çevre dostu koleksiyonlar ilerleyen dönemde Kelebek Mobilya'nın diğer koleksiyonunda da yerini alacak. Geri dönüştürülmüş kumaşlar; kumaş ve plastik malzemelerin fiziksel ve kimyasal reaksiyonlarla yeniden işlenmesi ile elde ediliyor.