Son dakika haberi... Kamu bankalarından faiz indirimi açıklaması geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan ve kredi faiz oranlarında indirim yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda da kamu ve özel bankaların kredi faiz oranları ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi çekecek olanların gündemindeki yerini koruyor. Bankalara uğrayıp kredi çekecek olanlar son oranları merak ediyor. Peki, kredi faiz oranları ne kadar oldu? Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ihtiyaç, taşıt, konut kredisi
2 PUAN DÜŞTÜ
Kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu. 3 kamu bankasından yapılan açıklamada ticari ve konut kredi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü ifade edildi.
İşte bankaların açıklaması ve kredi faiz oranlarında son durum;
3 KAMU BANKASINDAN ORTAK AÇIKLAMA
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan ve Kredi Faiz Oranlarında İndirim
"Kamu Bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Tarafından Kredi Faiz Oranlarında Ürün ve Vade Yapısına Göre 200 Baz Puana Kadar Değişen Oranlarda İndirime Gidildi.
22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır.
Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır.
Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
İşte güncel kredi faiz oranları;
HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1,63
Konut kredisi: 1,29
Taşıt kredisi: 1,54
ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1,59
Konut kredisi: 1,29
Taşıt kredisi: 1,59
VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1,61
Konut kredisi: 1,29
Taşıt kredisi
0 Km Taşıt Kredisi Kampanyası
50.000 TL-48 Ay-%1.50-1.564,47 TL
2. El Taşıt Kredisi Kampanyası
50.000 TL-48 Ay-%1.50-1.564,47 TL
MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 16'YA İNDİRMİŞTİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdüğü kaydedildi.
Duyuruda, küresel iktisadi faaliyette yılın ilk yarısında yaşanan toparlanmaya rağmen yakın dönemde açıklanan güven endeksleri ve salgının etkisiyle gerilemeye başladığı belirtildi.
Aşılama oranlarındaki artışa rağmen salgında yeni varyantların küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ifade edilen duyuruda şu değerlendirmeler yapıldı:
"Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı ülkelerde yaşanan iklim koşullarının küresel gıda fiyatları üzerinde olumsuz yansımaları görülmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmekle birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları enflasyondaki yükselişin talep kompozisyonundaki normalleşme, arz kısıtlarının hafiflemesi ve baz etkilerinin devreden çıkmasıyla birlikte büyük ölçüde geçici nitelikte olacağını değerlendirmektedir. Bu çerçevede, gelişmiş ülke merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını sürdürmekte, varlık alım programlarına devam etmektedir.
Öncü göstergeler yurt içinde iktisadi faaliyetin dış talebin de etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret etmektedir. Aşılamanın toplumun geneline yayılması salgından olumsuz etkilenen hizmetler, turizm ve bağlantılı sektörlerin canlanmasına ve iktisadi faaliyetin daha dengeli bir bileşimle sürdürülmesine olanak tanımaktadır. Dayanıklı tüketim malları talebi yavaşlarken, dayanıksız tüketim mallarında bir toparlanma gözlenmektedir. İhracattaki güçlü artış eğilimiyle yılın geri kalanında yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sürmesi beklenmekte, bu eğilimin güçlenerek devam etmesi fiyat istikrarı hedefi için önem arz etmektedir."