BAYRAKLAR HAZIR
Tüm hazırlıklarını tamamlayan Gelibolu ve Lapseki, köprü temalı süslemelerle süslendi. Ayrıca, ilçenin giriş ve çıkışları ile ana cadde ve parklar, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri donatıldı.
AKIN BAŞLADI
Çanakkale Köprüsü'nün açılışı nedeniyle otel ve pansiyonlarda büyük yoğunluk yaşandı. Tarihi projeye tanık olmak isteyen çok sayıda ziyaretçi, Gelibolu ve Lapseki'ye akın etti. Kent ve ilçedeki oteller doluluğu adeta tavan yaptı.
Sabah'ın haberine göre, Çanakkale Boğazı'nın Asya yakasındaki Lapseki ve Avrupa kesiminde yer alan Gelibolu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Çanakkale Köprüsü'nün büyük bir hizmet olduğunu belirterek, "Çile dönemi bitti artık nefes alacağız" dediler.
YILLARDIR BİR ÖZLEMDİ, GELİBOLU'YA YAKIŞIR BİR ESER OLDU
Gelibolu çarşıda kuyumculuk yapan esnaf Ali Akbal (45): "Gelibolu'dan Çanakkale merkeze gitmek çok zorlanıyorduk. Kışın olumsuz hava şartları yüzünden yazın ise tatilcilerin gelmesiyle gemiyle karşıya geçmek eziyet olurdu. Lodos eserse gemi seferleri iptal edilirdi, karşıya geçemezdik. Kamyonlar oldu mu sıra uzar giderdi karşıya geçmek için 5-6 saat sıra beklerdik. Şimdi artık köprü yapıldı çektiğimiz çile sona erdi, dakikalar içinde karşıya geçebileceğiz. Bu hizmeti gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır bir özlemdi, Gelibolu'ya yakışır bir eser oldu."
BİZ KAYBETMEYECEĞİZ HERKES KAZANACAK
Feribot işletmecisi Hüseyin Tarıman(45): "Gelibolu'nun markalaşması için büyük bir hizmet heyecanlıyız. Gelibolu- Çardak arasında sefer yapan feribotum var. Birileri bizim işlerimizin azalacağını söylüyor ama ben öyle olacağını düşünmüyorum. Köprüyü kullananların yanında insanlar yine de feribotu kullanmaya devam edeceklerdir. Bu köprü uzakları yakınlaştıracaktır. Köprü sayesinde bizim seferlerimiz de hızlı olacaktır. Yani biz kaybetmeyeceğiz herkes kazanacak."
24 SAAT FERİBOT SIRASI BEKLEDİĞİM OLDU
Gelibolu'da manavlık yapan İbrahim Şarlak(52): "Köprü bizim işlerimizi çok kolaylaştıracak. Antalya'dan ürün getirirken 24 saat feribot sırası beklediğimizi biliyorum. Çok zorluk çekiyorduk. İnsanlar feribot sırasında perişan oluyordu, işlerimiz aksıyordu. Arife günlerinde, bayramlarda öyle bir feribot sırası oluyordu ki kuyruk şehir merkezinin dışına taşıyordu. Sırada insanların sinirleri yıpranıyor, sürekli kavga çıkıyordu. Zamandan ciddi anlamda tasarruf olacak."