Gıdada üretici ve market fiyatı arasındaki uçurum sürüyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının 5.5 kat olduğunu söyledi. En fazla fiyat farkının yüzde 448.8 ile elmada görüldüğünü belirten Bayraktar, şu bilgileri paylaştı: "Elmadaki fiyat farkını yüzde 404.1 ile salatalık, yüzde 278.4 ile kabak, yüzde 272.9 ile karnabahar, yüzde 265.3 ile pırasa, yüzde 251.6 ile yeşil mercimek, yüzde 241 ile patlıcan ve yüzde 240.3 ile nohut takip etti. Elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerindeyken, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti." Bayraktar, Nisan'da markette 40 ürünün 22'sinde fiyat artışı, 16'sında fiyat azalışı görüldüğünü ve sadece 2 üründe fiyat değişimi olmadığını söyledi. Markette fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 59.3 ile beyaz lahana olduğuna işaret eden Bayraktar, "Yüzde 34.9 ile pırasa, yüzde 23.6 ile toz şeker, yüzde 19.1 ile marul takip etti" dedi..