Merkez Bankası faiz kararı ne oldu 2024? Temmuz ayı faiz oranı sabit mi tutuldu? Altın, dolar, kredi faizleri, mevduat son durum!

Türkiye ekonomisinin nabzını tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu 2024? Temmuz ayı faiz kararı sonrası dolar, altın düştü mü, yükseldi mi? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2024, 14:06 Güncelleme Tarihi 23 Temmuz 2024, 14:06
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu 2024? Temmuz ayı faiz oranı sabit mi tutuldu? Altın, dolar, kredi faizleri, mevduat son durum!

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisinin nabzını tutan Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım sona erdi. Toplantının normalde Perşembe günü yapılması bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın uluslararası toplantılara katılacak olması nedeniyle PPK, 23 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü olarak bir araya geldi. Peki, faiz kararı ne oldu? İşte detaylar...

TEMMUZ AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdi.

MOODY'S KREDİ NOTUNU 2 KADEME YÜKSELTTİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu, sıkı para politikası duruşu başta olmak üzere ekonomideki değişimi gerekçe gösterek iki kademe yükseltti. Kredi notu görünümü de pozitif olarak korundu.

Açıklamada, TCMB'nin para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

REZERVLER REKOR KIRDI

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 5 milyar 348 milyon dolar artışla 153 milyar 796 milyon dolara çıkarak rekor kırdı. Swap hariç net rezervler, 18 Temmuz haftasında 4 milyar dolarlık artışla 22,2 milyar dolara yükseldi.

Yabancı yatırımcıların yıl başından bu yana tahvil alımı 10 milyar doları aştı. Geçen hafta 895 milyon dolarlık tahvil alan yabancı yatırımcı, yaklaşık 58 milyon dolarlık hisse sattı.

ALTIN DOLAR EURO SON DURUM