Slovak mucizesi: Belçika şoka uğradı! İşte 3 puanı getiren gol

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk sürpriz bu akşam yaşandı. Favoriler arasında yer alan Belçika, Slovakya karşısında sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Kırmızı Şeytan lakaplı Belçikalılar Lukaku ile Halil Umut Meler'e takıldı. Meler VAR sonrası golleri iptal ederken tribünde binlerce taraftar yıkıldı. Slovakları 3 puana götüren sayı Ivan Schranz'dan geldi. Karşılaşmadaki tek golü haberimizden izleyebilirsiniz.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2024, 18:45 Güncelleme Tarihi 17 Haziran 2024, 21:03
Slovak mucizesi: Belçika şoka uğradı! İşte 3 puanı getiren gol

İÇİNDEKİLER

UEFA'nın ülkeler bazındaki en önemli organizasyonu olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir maç daha geride kaldı. Belçika, E grubundaki ilk karşılaşmada Slovakya'ya 1-0 mağlup olarak turnuvanın ilk sürprizine imza attı.

GOL

Maç neredeyse Slovakya'nın golü ile başladı. Slovaklar Ivan Schranz ile ağları bulmayı başardı.

Lukaku'nun golü VAR'dan döndü! Halil Umut Meler, el gerekçesiyle golü iptal etti!

MAÇA MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Karşılaşmada Slovakya 6'ıncı dakikada golü buldu. Belçika'da kısa süre önce Romelu Lukaku çok net bir fırsatı değerlendiremezken Slovaklar ilk şansı çok iyi değerlendirdi. Slavia Prag'ın yıldızı Schranz, Koens Casteels'i mağlup ederek ülkesini 1-0 öne geçirdi.



EN YAŞLISI KUCKA

Belçika ile Slovakya arasında oynanan karşılaşmada en yaşlı futbolcu Juraj Kucka olarak kayıtlara geçti. Bir dönem Trabzonspor forması da giyen Slovak yıldız, kendisiyle aynı yaştaki (37) Pekarik'ten 8 ay 4 gün daha büyük olduğu için ilk sırada yer aldı.

KALECİLER İLK YARIDA COŞTU

İki takım arasındaki zorlu maçta kaleciler önemli pozisyonlarda takımlarına katkı sağlamayı başardı. Casteels her ne kadar Schranz'a engel olamasa da 6'ıncı dakikadan sonra kritik kurtarışlara ve müdehalelere imza attı. Dubravka da özellikle Lukaku karşısındaki başarısıyla ön plana çıktı ve gol izni vermedi.

HALİL UMUT MELER GOLÜ VERMEDİ

Maçta 1-0 geride olan Belçika, Romelu Lukaku ile eşitlik sayısını buldu ancak Halil Umut Meler, Doku'nun asisti ile fileleri havalandıran Afrika asıllı yıldızın sayısını VAR sonrasında iptal etti. Ardından son dakikalarda yine aynı ismin golünü Openda'nın elle oynaması nedeniyle geçerli saymadı.