'Jenerik Çocuklar' Türkiye Gürcistan'ı 3 golle devirdi

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te ilk maçına çıkan A Milli Futbol Takımımız, 1-0 öne geçip birçok fırsatı değerlendiremediği Gürcistan karşısında uzun süre zorlandı. Karşılaşmada Mikautadze ülkesi adına eşitliği sağlarken Kenan Yıldız'ın golü ise VAR'dan geri döndü. Arda Güler Mamardashvili'nin koruduğu kaleye gönderdiği füzeyle skoru 2-1'e taşıdı. Kerem son sözü söyledi. Millilerimiz sahadan 3-1 galip ayrıldı. İşte Türkiye - Gürcistan maçının golleri...

Giriş Tarihi 18 Haziran 2024, 17:53 Güncelleme 18 Haziran 2024, 21:41
’Jenerik Çocuklar’ Türkiye Gürcistan’ı 3 golle devirdi

İÇİNDEKİLER

Yıllardır başarıya hasret kaldığımzı Avrupa Futbol Şampiyonası'na 2024'te muhteşem bir başlangıç yaptık. Bizim Çocuklar ilk kritik sınavı olan Gürcistan karşısında 2-1'lik galibiyet elde ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmada gollerimiz Mert Müldür, Arda Güler Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Mikautadze'nin tek sayısı Gürcülere yetmedi.

GOLLER

Mert Müldür Gürcistan ağlarına füze göndererek milli takımımız adına perdeyi açtı


Mikautadze Gürcistan adına durumu eşitledi

Arda Güler turnuvanın golünü değiştirecek enfes bir vuruşla Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi

Kerem Aktürkoğlu karşılaşmada son sözü söyledi ve skoru 3-1'e getirdi

ÖNEMLİ POZİSYONLAR

11'inci dakikada Kaan Ayhan'ın vuruşunda top direkten döndü


Kenan Yıldız'ın golü VAR incelemesi sonrası iptal edildi

MAÇTAN DAKİKALAR

5' Kaan Ayhan köşe vuruşundan gelen topa kafayla vurdu. Yıldız oyuncu gole çok yaklaştı ama başarılı olamadı.

9' Bir kez daha kornerden tehlikeli olan millilerimiz bu kez de Abdülkerim ile etkisini gösterdi ancak top auta çıktı.

11' Kaan Ayhan'ın ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta top direkten döndü.

14' Kenan Yıldız son çarprazdan girdiği ceza sahasında bvuruşunu yaptı ama Mamardashvili başarılı.

26' GOOOL! Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan kestiği orta, Gürcistan savunmasından sekti. Seken topa Mert Müldür gelişine harika bir vuruş çıkardı ve top ağlara gitti: 1-0.

27' Kenan Yıldız arka direkte topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesi sonrasında gol iptal edildi.

32' Millilerimiz domine ettiği maçın 32'inci dakikasında Georges Mikautadze'nin golüne engel olamadı ve skor 1-1'e geldi.

45' İlk yarı sona erdi

46' İkinci yarı da pozisyonla başladı. Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içinden verdiği pasta Mert Müldür kaleci Mamardashvili'yi geçemedi.

57' Hakan Çalhanoğlu'nun uzak mesafeden kullandığı frikikte kaleci Mamardashvili topu yaptığı müdahale ile uzaklaştırdı.

66' GOOOOOLLLLL! Arda Güler ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan uzak direğe inanılmaz bir şut çıkardı ve top filelere gitti: 2-1.

70' DİREK! Kochorashvili'nin kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutu üst direkten döndü.

87' Zeki Çelik'in ortasına Yusuf Yazıcı kafayı vurdu, kaleci Mamardashvili topu güçlükle çeldi.

90+3' Gürcistan inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Kochorashvili yakın mesafeden şutu yandan auta gitti.

90+7' GOOOOOLLLLLL! Gürcistan kalecisinin de önde kaldığı pozisyonda topu kapan Kerem Aktürkoğlu, tüm sahayı geçti ve topu boş kaleye gönderdi: 3-1.

MONTELLA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan karşılaşmasına Polonya ile oynanan son hazırlık maçına göre 4 değişiklikle Ay-yıldızlıları sahaya sürdü. Montella, Gürcistan karşısında Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Semih Kılıçsoy'un yerine Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ile Barış Alper Yılmaz'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

FORVETE BARIŞ ALPER YILMAZ

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Montella, savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta alanda Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü üçlüsünden oluşturan İtalyan teknik adam; hücum hattının sağında Ara Güler, solunda ise Kenan Yıldız'ı 11'de sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Barış Alper Yılmaz oldu.

ZEKİ ÇELİK RİSKE EDİLMEDİ

Teknik direktör Vincenzo Montella, sağ bek Zeki Çelik'i riske etmeyerek yedek soyundurdu. İtalyan çalıştırıcı, sağ bekte Zeki Çelik yerine Mert Müldür'e görev verdi. Montella, dün düzenlenen basın toplantısında milli oyuncuyu riske etmek istemediğini belirterek "Tamamen toparlanmasını bekleyeceğim" açıklamasını yapmıştı.

FERDİ KADIOĞLU İLK 11'DE

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, yaşadığı sakatlığı atlatarak 11'de yer aldı. 24 yaşındaki sol bek, hazırlık maçlarında ilk 11'deki yerini alamamıştı. Teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya ve Polonya hazırlık maçlarında Ay-yıldızlı futbolcuyu riske etmemiş yerine Mert Müldür'ü görevlendirmişti.

ARDA GÜLER SAĞ KANATTA

Ay-yıldızlı futbolcu Arda Güler, Gürcistan karşısında ilk 11'de başladı. Milli futbolcu, Vincenzo Montella tarafından sağ kanatta görevlendirildi.

İspanyol devi Real Madrid formasıyla teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından sezonun son haftalarında sağ kanatta şans bulan 19 yaşındaki futbolcu, milli forma ile de aynı bölgede kendine yer buldu.

ARDA TARİHE GEÇTİ

Milli takımımızın EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan ağlarını havalandıran Arda Güler, turnuva tarihine geçti. Başarılı futbolcu gönderdiği füzeyle birlikte Ronaldo'nun rekorunu da geride bıraktı. Arda Güler (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

MUCİZE ADAM SAMET AKAYDIN

Milli takımımızdaki performansıyla zaman zaman eleştirilen ancak Vincenzo Montella'nın Adana Demirspor döneminden bu yana tanıyıp güvenerek şans verdiği Samet Akaydın, Gürcistan maçının kahramanı oldu. Deneyimli stoper dakikalar 90+6'yı gösterirken yaptığı kritik müdahale ile skorun 2-2'ye gelmesini engelledi.

ARDA GÜLER: İNANILMAZ HİSLER İÇERİSİNDEYİM

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda buluann Arda Güler, attığı gol için çok çalıştığını ve kazandıklarından dolayı da mutlu olduğunu söyledi. Milli yıldız karşılaşma öncesinde Ancelotti'nin de kendisinem mesaj attığını dile getirdi.