Avrupa ilaç düzenleme kurulu (EMA), ABD'li Pfizer ile Alman BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının Avrupa'da kullanımını onayladı.
EMA başkanı Emer Cooke yaptığı sanal basın toplantısında "EMA bilimsel komitesinin bugün toplandığını ve Pfizer - BioNTech tarafından geliştirilen aşı için AB'de şartlı bir pazarlama izni önerdiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
Aşının faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu açıklayan EMA yaptığı açıklamada, "Aşının yeni corona virüs mutasyonuna karşı işe yarayıp yaramayacağını gösteren hiçbir kanıt yok" ifadelerini kullandı.
Pfizer - Biontech corona virüs aşısına İngiltere 2 Aralık'ta, ABD ise 11 Aralık'ta acil kullanım izni vermişti.
AB KOMİSYON BAŞKANI: 27 ARALIK'TA BAŞLAYACAK
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'ndeki (AB) Covid-19 aşılama kampanyasına 27 Aralık tarihinde başlanacağını duyurmuştu.