YKS 2022 tercih işlemlerinin başlamasıyla, polis olmak isteyenler başvuru tarihini merak ediyor. Kurumun bu sene ne kadar alım yapacağı merak ediliyor. Adaylar PMYO tarafından yapılacak son dakika açıklamasını bekliyor. Polis olmak isteyenler aranan şartları araştırıyor. Peki, PMYO TYT taban puanları kaç? Polislik şartları nelerdir? İşte merak edilenler!
Polislik taban puanları YKS'ye girenler tarafından merak ediliyor. 18-19 Haziran tarihinde yapılan YKS sınavlarının sonuçları bugün açıklandı.
PMYO başvurusu yapacak olanlar ise PMYO TYT taban puanını araştırıyorlar. Peki polislik taban puanları nedir 2022?
Geçtiğimiz yıllarda TYT oturumundan 150 puan adayların Polis Meslek Yüksek Okulu için tercihte bulunabileceği belirtilmişti.
2022 polislik taban puanları için açıklama geldi. YKS tercih kılavuzu açıklandı ve polislik taban puanları belli oldu.
YKS KILAVUZU YAYIMLANDI!
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı.
ÖSYM "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." açıklamasında bulundu.
YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
GEÇTİĞİMİZ SENELERDE POLİSLİK TABAN PUANLARI!
2019: 250
2018: 260
2017: 260
2016: 270
2015: 270
POLİS ALIMI KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?
Polis alımında 2500 kontenjanın açılması bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Polis Olma Şartları Neler?
Polislik koşulları, güncel olarak şöyle sıralanmıştır:
• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• Lise, lisans ve ön lisans mezunu olmak
• Yurt dışında herhangi bir okulda öğrenim görmüş ve tamamlamış olan kişilerin denklik belgesine sahip olmaları
• KPSS baraj puanını geçmek
• 18 ile 30 yaşları arasında olmak (Başvuru yapılmış olan tarih itibari ile 30 yaşına girilmemiş olması gereklidir.)
• Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
• Erkeklerin en az 1.67 cm ve kadınların en az 1.62 cm boyunda olması (Fiziki şartları yerine getirmeyen kişiler, polis olma hakkını kazansalar dahi polisliğe alınmazlar.)
• Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kasete, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak
• Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak
• Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek
• Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak
Polis Olmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Polislik başvurusunda bulunacak kişilerin başvuru yapabilmek için teslim etmeleri gerekli belgeler, şöyle sıralanmıştır:
• T.C. kimlik belgesi
• Sınav başvuru dilekçesi
• Sağlık bilgi formu
• Mezuniyet belgesi
• Biyometrik fotoğraf
Polis olmak isteyen kişiler, gönderdikleri belgelerin onaylı olmalarına dikkat etmelilerdir. Belgelerinde usulsüzlük yaptıkları tespit edilirse, mesleklerini icra etmeye başlasalar dahi görevden alınırlar.