Hayallerindeki iş fikrini ilk defa iş kurarak hayata geçirmek isteyenler veya işini kurmuş kadın girişimcilerin finansman desteğinden yararlanması için Halkbank destek paketini açıkladı. Kadın girişimcilerin finansmana ulaşmalarının kolaylaştırılması, cesaretlendirilmeleri ve girişim faaliyetlerine teşvik edilmeleri amacıyla destek verilmesi hedeflenmektedir. Birçok farklı iş kolunda faaliyet gösteren işletmeler için girişimci destek paketi kapsamında belirlenen şartlara göre finansman sunulacak.
6 Ay Anapara Ödemesiz Dönemli Girişimci Kredisi!
Halkbank Kadın Girişimci Kredisi ile 6 ay boyunca kredi anapara ödemesiz dönemli olarak kullanılabilmektedir. İşletmeleri için sayısız ihtiyaçlarını giderebilecekleri finansman kapsamında, kredi vadesi 36 ay olarak belirlenmiştir.
Geri ödemesiz dönemli olarak en uygun vadeler ile krediyi kullanarak, ödemesiz dönem faizlerinin 3'er ayda bir tahsil edilme avantajından da yararlanmaları sağlanmaktadır.
Ayrıca kadın girişimcilere özel destek paketinden yararlanan kişiler için kredi vadesi olan boyunca (36 ay) havale ve EFT işlemlerinin de ücretsiz olarak gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.
Sayısız sektörde ve alan ticari faaliyetlerini sürdüren tüm kadın girişimcilerin kredi destek paketi kapsamında belirlenen şartları taşımaları halinde krediden yararlanması sağlanmaktadır.
Halkbank Kadın Girişimci Kredisi Limitleri Ne Kadar?
Halkbank Kadın Girişimci Kredisi paketi kapsamında işini kurmuş veya yeni iş kuran girişimciler için farklı limitlerde ve özelliklerde finansman destekleri sunulmaktadır.
Kredi kapsamında yer verilen detaylara göre; işini kurmuş olan girişimciler için azami 150.000 TL kredi desteği verilmektedir.
Yeni iş kuran girişimciler ise kredi kapsamında 6 aydan kısa süredir faaliyette ise azami 100.000 TL kadar kredi fırsatından yararlanabilmektedir.
Kimler Faydalanabilir?
Kredi başvurusu için kadın girişimcilerin belirlenen kriterleri karşılamaları gerekmektedir. Halkbank Kadın Girişimci Kredisi'nden şu kişiler yararlanabilir:
- Gerçek kişi şahıs işletmeleri veya hisse toplamı en az %50'si Kadın Girişimcilere ait olan tüzel kişiler veya işletmeler.
- İşletmenin bir kadın tarafından kurulmuş olması veya işyeri kurmadan ikametgahını işyeri olarak kullanan girişimcilerde, kayıtlı Vergi Dairesi'nden alınmış vergi mükellefiyeti belgesine sahip olmak.
- Kredi talep eden girişimcinin aktif olarak işletmenin yönetim faaliyetlerine katılıyor olması vb.
- Haber, Haberler ve Son Dakika haberleri takvim.com.tr'de devam ediyor