Ocak ayı ile birlikte emekliden memura, yaşlıdan engelliye, işçiden stajyere kadar herkesin maaşı değişti.
BAKAN BİLGİN'DEN EYT MÜJDESİ
3600 ek gösterge ve kadro sorunlarını ilk 6 ayda çözeceklerini söyleyen Çalışma Bakanı Bilgin EYT konusunda çalışma programında olduğunu ve sorunları sırasıyla çözeceklerini söyledi.
Gerek enflasyon oranları gerekse Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ek zamlar ve taban maaş artışları yeni ücretleri belirledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ek göstergeden sözleşmelilere kadro, EYT'den toplu sözleşme konusuna kadar birçok başlıkta önemli açıklamalar yaptı.
Bu arada Aralık ayında yine Başkan Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretteki rekor artış da bu ay itibariyle maaşlara yansımaya başladı. Bu yıl asgari ücrette verginin kaldırılmasıyla yeni bir dönem de başladı.