Yılmaz, "Yapılandırılan borçların tamamının 30 Eylül'e kadar ödenmesi durumunda borca katsayı uygulanmayacak" dedi.
NEREDEN BAŞVURULUYOR?
Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin nerelere başvuracağını açıklayan Yılmaz şunları söyledi:
İşverenler; e-Sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, 4/b (BAĞ-KUR) sigortalıları; e-Devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, primlerini kendileri ödeyenler ise e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine başvurabilecekler.
Başvuruların Takibi, İşverenler e-sigorta, 4/b kapsamındaki (BAĞ- KUR) sigortalılar ile GSS borçluları e-Devlet üzerinden, yapılandırılan borçlarını, taksit tutarlarını ve ödeme vadelerini görebilecek.
E-sigorta ve e-Devlet üzerinden ödeme planlarını görüntüleyen işverenlerimiz, banka üzerinden borçlarını ödeyebilecekler.
ÖDEME SÜRESİ VAR
Borçlarını taksitle ödemek isteyenler, vade farkı ödenmek suretiyle; ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebilecekler.
Burada dikkatten kaçmaması gereken nokta, ödemelerin 2 ayda bir yapılmasıdır.
Dolayısıyla 18 ay taksit seçeneğini tercih eden bir vatandaş borcunu 36 ayda ödeyecek. 3 yıla yayılan bir ödeme planı olabilecek.
DİKKAT HAKKINIZ KAYBOLMASIN
Yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de yapılandırma hakkı kaybedilecek.