Toptan satışta kilosu 60 lira! Oldukça besleyici: Aynı anda ceviz bal pekmez tüketiliyor

Karaman Ermenek'te pekmez, ceviz ve bal kullanılarak yapılan "bandırma" adı verilen cevizli sucuk adeta vitamin deposu. Tadı, kokusu ve lezzetiyle yüzyıllardır ilgi gören "bandırma" için üreticiler ise "Ürünlerimize tek tek pazar arayacağımıza birleştirip bandırma olarak değerlendiriyoruz. Kilosunu toptan 60 liraya satıyoruz. Oldukça besleyici. Bu ürünle ceviz, pekmez ve bal aynı anda tüketilebiliyor." ifadelerini kullanıyor.

1 | 12

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geleneksel yöntemlerle pekmez, ceviz ve baldan yapılan, bölge halkınca "bandırma" diye anılan cevizli sucuk, tadıyla, görüntüsüyle yüzlerce yıldır ilgi görüyor.

2 | 12

Bolca ceviz bahçesi ve üzüm bağlarının bulunduğu ilçede üzüm ve cevizler, geleneksel yöntemlerle işlenip "bandırma" yapılarak bölge kadınlarına geçim kaynağı oluyor.

3 | 12

Eylül ayının gelmesiyle hasadı yapılan cevizler, kabuğundan ayrılıp iyice kurutuluyor. Bağlardan toplanan üzümlerin de bir kısmıyla pekmez yapılıyor.

4 | 12

Yöre kadınları kendi ürünleri olan pekmez ve cevizin lezzetini birleştirerek, yüzyıllardır cevizli sucuk da denilen bandırma yaparak, kendi ihtiyaçlarını karşılayıp, fazlasını satıp aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

5 | 12

Böylece bir gelenek devam ettirilirken, doğal ve sağlıklı ürünler birleştirilerek enfes bir lezzet insanların beğenisine sunuluyor.

6 | 12

İlçeye bağlı Görmeli köyünde ikamet eden Kiraz Ustura, AA muhabirine kendilerine ait ceviz bahçesi ve üzüm bağları olduğunu söyledi.

7 | 12

Buralardan elde ettikleri ürünleri ayrı ayrı pazarlamak yerine bandırma yaparak sattıklarını ifade eden Ustura, "Bandırmada kullandığımız ceviz, üzüm pekmezi ve bal kendi ürünümüz.

8 | 12

Tamamen doğal ürünler. Bunlardan bandırma yapıp satıyoruz. Ürünlerimize tek tek pazar arayacağımıza birleştirip bandırma olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

9 | 12

"KİLOSUNU TOPTAN 60 LİRAYA SATIYORUZ"
Bandırma yapmanın zor bir iş olduğunu, bu yüzden komşuları ve akrabalarıyla birlikte ürünü hazırladıklarını belirterek, "Ürünün benzerleri çok.

10 | 12

Fabrikasyon üretim yapılıyor. Şekerle, katkı maddeleriyle, ithal cevizlerle yapılanlar var. Genelde bal katan az bulunur. Bal ayrı bir tat ve koku veriyor.

11 | 12

Tamamen geleneksel yöntemler ve doğal ürünlerle yapılıyor. Ben büyüklerimden öğrendim. Onlar da büyüklerinden öğrenilmiş. Her şeyi göz kararıyla yaparız. Yazılı bir tarifimiz yok." dedi.

12 | 12
GÜNÜN DİĞER GALERİLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.