Ve peş peşe açıklamalar geldi. Hesaba para ödemesi anında yatıyor! Para ödemesi yapılacak. Yüz binlerce şahsı ilgilendiriyor, emin oldu. Lisanslı ambarlarda mahsullerini muhafaza eden üretici ve üretici teşkilatlarına verilecek kira, nakliye ve tahlil fiyatları tanımlandı. Tarımsal Ürünlerin 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu Çerçevesinde Faaliyet Gösteren Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilmesi Halinde Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarımsal Ürünlerin 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu Çerçevesinde Faaliyet Gösteren Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilmesi Halinde Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3 YIL SÜRECEK
Karar, üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkanına kavuşmasını, ürünlerin fiyatlarının düşük olduğu hasat dönemlerinde ellerinden çıkarmak zorunda kalmamalarını, piyasada arz ve talep dengesi ile fiyat istikrarının sağlanmasını, tarımsal ürün ticareti ile tarıma dayalı sanayi sektöründeki işletmelerin ihtiyaç duydukları miktar, tür ve kalitedeki ürüne istenen zamanda kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde ulaşabilmesini amaçlayan Lisanslı Depoculuk Sistemi'ne ürün teslim eden üretici ve üretici örgütlerinin 3 yıl süreyle desteklenmesini kapsıyor.
KAPSAMDA OLAN ÜRÜNLER
Buna göre, lisanslı depoculuk destekleme ödemeleri, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticiler ve üretici örgütlerine, buğday, arpa, yulaf, çavdar, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi, ayçiçeği, pamuk, fındık, Antep fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm, zeytin ve zeytinyağı ürünleri için yapılacak.
ÜCRETLER BELLİ OLDU
Söz konusu ürünler için kira desteği ödemesi aylık ton başına 6 ila 30 lira, nakliye desteği ton başına 25 ila 100 lira ve analiz desteği 6 ila 50 lira arasında olacak.
5 YIL BOYUNCA DESTEKTEN YARARLANAMAYACAKLAR
Kararla belirlenen ödemelerden haksız yere faydalandığı tespit edilenler ve idari hata sonucu sehven yapılan fazla ödemeyi iade etmeyenler, 5 yıl hiçbir destekleme programından yararlanamayacak.
Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Şartları Nedir?
Faiz oranları ve ne kadar kredi limiti olduğu hakkında da size bilgi vermek istiyoruz. Öncelikle bu bankadan kredi alacak çiftçilerin bilmesi gereken bir durum vardır. Faiz oranı ve alacağınız kredi miktarı sizin başvurunuzdan sonra belli olacaktır. Genellikle kişiye göre değişen bu oranlar, sizin kredi çalışmalarınıza göre de sonuçlanacaktır.
Bu yüzden en uygun faizleri ve ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek bu adımları atabilirsiniz.Bitkisel Üretimler için Ziraat Bankası kredi vermektedir. Üretim ihtiyaçlarınız için gerekli olan nakit ihtiyacınızı Ziraat bankası tarım kredisi alarak sağlayabilirsiniz.
Ziraat Bankası Tarım Arazisi Kredisi
Bu bankadan eğer tarım arazilerinizi büyütmek ve ya ortağı olduğu tarla, bahçelerin tamamına sahip olabilmek için aradığınız nakit ihtiyacını Ziraat Bankası Tarım arazisi kredisine başvuru yaparak giderebilirsiniz. Bu kredilerin bir diğer adı ise tarla alımı kredisi olarak da geçmektedir.
Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nedir?
Her kredide olduğu gibi bu kredide de gerekli evraklar vardır. Başvuru yapan kişiye ait nüfus cüzdanı gereklidir. Kişiye ait çiftçi belgesi ve tarımsal işletmeye ait tapu veya kira sözleşmesine ait bilgiler gereklidir.
Kredi için göstereceğiniz teminatlara ait evrakları da bankaya sunmanız gerekecektir. Kredi almak isteyenler için başvuru yaptığınızda son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu da en gerekli evraklar arasında yer almaktadır.Tüzel Kişiler İçin İstenilen
Evraklar İse Şunlardır;
Tüzel kişilik ana sözleşmesinin yayınlandığı Ticaret Sicil Gazetesi
Çiftçi Belgesi – ÇKS Belgesi
Oda Kayıt Belgesi (Önemli)
Vergi Levhası
Noter onaylı İmza Sirküleri
Son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu ( Yeni kurulduysa son yıla ait)
Tapular, kira kontratları
Krediyi güçlendiren teminatlar