Pendik'te bulunan Göçbeyli ve Ballıca köylerinde evlerin ve ahırların kanalizasyon atıklarının, Ömerli Barajına bağlanan dereye aktığı iddia edildi. Yerel halkın iddiasına göre evlerin ve ahırların kanalizasyon giderleri, bölgede hiçbir arıtma ya da temizleme projesi olmadan direkt olarak dereye akıyor.
Kanalizasyonun aktığı derede ise balık ölümlerinin yaşandığı görüldü. Kanalizasyonun aktığı dereden Ömerli Barajına ise adeta zehir akıyor. Bölge sakinleri kendileriyle iletişime geçilmesine rağmen duruma müdahale etmemeleri nedeniyle İSKİ'ye tepki gösterdi.
ARITMA TESİSİ YAPMAK İÇİN ÇUKUR KAZILDI, ÇALIŞMALAR YARIDA KALDI
Göçbeyli köyü sakinleri, konuyla ilgili İSKİ ile iletişime geçtiklerini, fakat kimsenin duruma müdahale etmemesi nedeniyle dereden Ömerli Barajına kanalizasyon atıklarının akmaya devam etiklerini belirtti.
Öte yandan Ballıca köyünde yaklaşık 2 yıl kadar önce bölgeye arıtma tesisi yapmak amacıyla çukur kazıldığı ve derenin o çukura bağlandığı, fakat çalışmalara devam edilmemesi nedeniyle dereye hala kanalizasyon atıklarının aktığı iddia edildi.
Göçbeyli sakinlerinden Recep Şahin , "Burası Göçbeyli Deresi. Bu akan zehirle ilgili muhtarla birlikte yetkililere haber verdik. İSKİ'den bir yetkili geldi. Dedim ki "burada bu sorun var, en büyük sorunu da ben yaşıyorum ve İstanbul'a akıyor". O da "Bu senin sorunun değil, bu suyu İstanbul'a içiremeyiz" dedi.