YKS sınavı için geri sayım başladı. Üniversiteye geçiş yapabilmek için gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sınav giriş yerleri adaylar tarafından merak ediliyor. Yüz binlerce öğrenci Haziran ayında YKS sınavında ter dökecek. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, YKS sınav tarihi bellli oldu. Peki, YS sınav giriş yerleri açıklandı mı? 2019 üniversite sınavı ne zaman yapılacak?
YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?
YKS sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Bir önceki sınavlara bakacak olursak, 2019 YKS sınav giriş yerlerinin sınav tarihinden 1-2 hafta öncesinde yayınlanması bekleniyor.
2019 YKS NE ZAMAN?
YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (YDT): 16 Haziran 2019
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019
SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?
TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.
Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.
YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?
TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.
SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?
– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.
– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.
– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.
– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.