Nurgül Yeşilçay, mutfağa girerek aşurenin püf noktalarını ve malzeme ölçülerini tek tek açıkladı. "Bol nohut, az fasulye!" diye seslenen Yeşilçay, aşure tarifini takipçileriyle patlaştı. İşte Nurgül Yeşilçay'dan aşure tarifi...
Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, mutfaktaki hünerlerini sergilemeye devam ediyor
Instagram'da 4,2 milyon takipçisi olan güzel oyuncu, sevenlerine sık sık yemek tarifleri paylaşmaya devam ediyor.
Sevilen oyuncu, bu kez geleneksel tatlımız aşureyi kendi özel tarifiyle hayranlarına sundu. Kolları sıvayan Yeşilçay, mutfağa girerek aşurenin püf noktalarını ve malzeme ölçülerini tek tek açıkladı.
İŞTE NURGÜL YEŞİLÇAY'IN AŞURE TARİFİ
- 500gr buğday
- 1 tabak haşlanmış nohut
- Küçük 1 kase haşlanmış fasulye
- 10 dk sıcak suda bekletilmiş kuru kayısı ve incir
- Bolca ceviz, fındık, badem içi
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 büyük bardak süt
- 4 çubuk tarçın ama daha fazla olabilirmiş
- Karanfil suyu
- İstediğiniz kadar şeker. Tadarak koyun bence
Geceden suda bekletilmiş buğday 1 saat kaynadıktan sonra tüm malzemeler içine konur. 15 dk kısık ateşte hepsi birlikte piştikten sonra demlemeye bırakılır. 2 saat kadar. Sonra tabaklara alınır.
Aynı zamanda Nurgül Yeşilçay, aşurede bol nohut ve az fasülye kullandıuğını belirtti.
NURGÜL YEŞİLÇAY