Ayaklarınızın altına sürün ve mucizeyi görün! Portakal kabuğu meğer bu işe yarıyormuş!

Portakal kabuğu meyvenin en faydalı kısmıdır. Çünkü içerisinde belirli fitokimyasallar, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra A , B, C vitamini , bakır , kalsiyum ve magnezyum barındırır.

1 | 12

Portakal kabuğunu ne yazık ki pek çoğumuz atıyoruzdur. Ancak en az kendisi kadar şifalı olan portakal kabuğunun birazdan paylaşacağımız faydalarını sıraladığımızda, siz de bunun bir hata olduğunu fark edeceksiniz. Bir daha portakal kabuklarınızı çöpe atmayacaksınız. Peki, portakal kabuğunu ayaklarınızın altına koyarsanız ne olur? İşte detaylar...

2 | 12

AYAK ÇATLAKLARINA SON

İlk olarak portakal kabuklarını alın. Ardından zeytinyağı ile kaynatın. Bu karışımı ayaklarınızda oluşan çatlaklara sürün.

3 | 12

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Cilt Sağlığını Korur

Dişleri Beyazlatır

Hücre Yenilenmesini Sağlar

Bağırsakları Çalıştırır

Metabolizmayı Hızlandırır

4 | 12

Kötü Kolesterolü Düşürür

Mikrop ve Bakteriyi Temizler

Odadaki Kötü Kokuyu Yok Eder

Kanser Riskini Azaltır

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Saçları Güçlendirir ve Kepekleri Yok Eder

5 | 12

CİLT BAKIMINDA KULLANILIR

E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur.

6 | 12

ALERJİYE İYİ GELİR

Portakal kabuğundaki aktif bileşiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki düzenleyici etkisi, alerjik reaksiyonları baskılayabilir ve vücudunuzun savunması üzerindeki baskıyı azaltabilir.

7 | 12

KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER

İyi lif seviyeleri ve zengin farklı besinler ile bu kabukları yemek, kardiyovasküler sağlığınıza büyük bir destek sağlayabilir, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olabilir.

8 | 12

ASTIMA İYİ GELİR

Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.

9 | 12

PORTAKAL KABUĞU NASIL KULLANILIR?

Portakal kabuğunu cilde topikal olarak uygulayabilirsiniz.

Kabuğu farklı soslara kaynatabilirsiniz.

10 | 12

Kabuğu kurutmak ve daha sonra yiyeceklere, içeceklere ve hatta banyo suyuna eklenebilen güçlü, konsantre bir toz halinde öğütebilirsiniz.

Portakal kabuğunu çay olarak tüketmenin yanı sıra doğrudan çiğnemek ağız sağlığınız için faydalıdır.

11 | 12

PORTAKAL ÇAYI TARİFİ

4 dilim portakal

3-4 adet karanfil

Yarım çubuk tarçın

1 küçük kök zerdeçal

4 su bardağı su

12 | 12

HAZIRLANIŞI

1 litre su içerisinde tarçın hariç bütün malzemeler kaynayana kadar ısıtılır ve servis edilir.

GÜNÜN DİĞER GALERİLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.