Portakal kabuğunu ne yazık ki pek çoğumuz atıyoruzdur. Ancak en az kendisi kadar şifalı olan portakal kabuğunun birazdan paylaşacağımız faydalarını sıraladığımızda, siz de bunun bir hata olduğunu fark edeceksiniz. Bir daha portakal kabuklarınızı çöpe atmayacaksınız. Peki, portakal kabuğunu ayaklarınızın altına koyarsanız ne olur? İşte detaylar...
AYAK ÇATLAKLARINA SON
İlk olarak portakal kabuklarını alın. Ardından zeytinyağı ile kaynatın. Bu karışımı ayaklarınızda oluşan çatlaklara sürün.
PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?
Cilt Sağlığını Korur
Dişleri Beyazlatır
Hücre Yenilenmesini Sağlar
Bağırsakları Çalıştırır
Metabolizmayı Hızlandırır
Kötü Kolesterolü Düşürür
Mikrop ve Bakteriyi Temizler
Odadaki Kötü Kokuyu Yok Eder
Kanser Riskini Azaltır
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Saçları Güçlendirir ve Kepekleri Yok Eder
CİLT BAKIMINDA KULLANILIR
E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur.
ALERJİYE İYİ GELİR
Portakal kabuğundaki aktif bileşiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki düzenleyici etkisi, alerjik reaksiyonları baskılayabilir ve vücudunuzun savunması üzerindeki baskıyı azaltabilir.
KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER
İyi lif seviyeleri ve zengin farklı besinler ile bu kabukları yemek, kardiyovasküler sağlığınıza büyük bir destek sağlayabilir, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olabilir.
ASTIMA İYİ GELİR
Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.
PORTAKAL KABUĞU NASIL KULLANILIR?
Portakal kabuğunu cilde topikal olarak uygulayabilirsiniz.
Kabuğu farklı soslara kaynatabilirsiniz.
Kabuğu kurutmak ve daha sonra yiyeceklere, içeceklere ve hatta banyo suyuna eklenebilen güçlü, konsantre bir toz halinde öğütebilirsiniz.
Portakal kabuğunu çay olarak tüketmenin yanı sıra doğrudan çiğnemek ağız sağlığınız için faydalıdır.
PORTAKAL ÇAYI TARİFİ
4 dilim portakal
3-4 adet karanfil
Yarım çubuk tarçın
1 küçük kök zerdeçal
4 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
1 litre su içerisinde tarçın hariç bütün malzemeler kaynayana kadar ısıtılır ve servis edilir.