Uzmanlar, bazı besinlerin buzdolabına koyulduğunda vitamin değerlerini kaybederek zehre dönüşebileceğine dikkat çekiyor.
Her yıl yüzlerce gıda zehirlenmesi vakasının yaşandığı bu konuda yapılan araştırmalar, dikkatli olmamız gereken bazı gıdaları gün yüzüne çıkarıyor.
Son günlerde, bir kadının buzdolabına koyduğu patatesi tüketmesi sonucu yaşadığı zehirlenme olayı, uzmanları harekete geçirdi.
İŞTE BUZDOLABINA KOYMAMANIZ GEREKEN BESİNLER
Patates
Patates, içeriğindeki vitaminlerin aşırı soğuğa maruz kaldığında bozulabileceği bir besindir. Bu nedenle patates, buzdolabında saklanmaktan kaçınmalıdır.
Ayrıca, patatesler nemle birlikte filizlenmeye başlar. Toprak altında yetişen bir besin olan patatesin filizleri, solanin adı verilen toksinleri içerir.