Aklınızdan bile geçirmeyin! Buzdolabına koyduğu o besin eceli oldu! Adeta zehre dönüşüyor!

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan buzdolapları, besinlerimizi taze ve güvenli bir şekilde saklamamıza yardımcı olur. Ancak, bazı besinlerin yanlışlıkla buzdolabına konulması, sağlığınızı riske atabilir. Buzdolabına koyduğunuz bazı besinler zehre dönüşebilir! Sağlığınızı riske atmadan gıdalarınızı doğru şekilde saklamak için uzmanlardan peş peşe tavsiye yağıyor. Günlük hayatımızda besinlerin taze kalmasını sağlamak için en sık başvurduğumuz yer olan buzdolapları, aslında bazı gıdaların düşmanı olabilir. Sakın bu besinleri buzdolabına koymayın....

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Uzmanlar, bazı besinlerin buzdolabına koyulduğunda vitamin değerlerini kaybederek zehre dönüşebileceğine dikkat çekiyor.

Takvim Logo

Her yıl yüzlerce gıda zehirlenmesi vakasının yaşandığı bu konuda yapılan araştırmalar, dikkatli olmamız gereken bazı gıdaları gün yüzüne çıkarıyor.

Takvim Logo

Son günlerde, bir kadının buzdolabına koyduğu patatesi tüketmesi sonucu yaşadığı zehirlenme olayı, uzmanları harekete geçirdi.

Takvim Logo

İŞTE BUZDOLABINA KOYMAMANIZ GEREKEN BESİNLER

Patates

Patates, içeriğindeki vitaminlerin aşırı soğuğa maruz kaldığında bozulabileceği bir besindir. Bu nedenle patates, buzdolabında saklanmaktan kaçınmalıdır.

Takvim Logo

Ayrıca, patatesler nemle birlikte filizlenmeye başlar. Toprak altında yetişen bir besin olan patatesin filizleri, solanin adı verilen toksinleri içerir.

Takvim Logo

Solanin, tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden patatesleri karanlık, serin ve nemden uzak bir yerde muhafaza etmek önemlidir.

Takvim Logo

Domates

Domatesler, buzdolabında saklandığında antioksidan özelliklerini kaybeder ve dokularında bozulmalar meydana gelir. Özellikle diş katmanında bulunan ince zar, hızla buruşarak içe doğru çürümeye neden olur.

Takvim Logo

Domateslerin lezzeti ve besin değeri, buzdolabında saklanmamaları halinde daha uzun süre korunabilir. Dolayısıyla, domatesleri oda sıcaklığında saklamak daha uygun olacaktır.

Takvim Logo

Ekmek

Sıcak havalarda ekmeklerin sıcağa maruz kalmaması için bazı kişiler ekmekleri buzdolabına koyabilir. Ancak, buzdolabı nemli bir ortamdır ve ekmeklerin daha hızlı çürümesine yol açabilir.

Takvim Logo

Ekmeklerin tazeliğini korumak için buzdolabı yerine, ekmek torbalarında veya hava almayan kaplarda oda sıcaklığında saklamak daha uygun olacaktır.

Takvim Logo

Soğan

Soğan da patates gibi toprak altında yetişen bir besindir ve bu nedenle nemle birlikte hızla çürür. Soğan köküyle beraber olduğundan, neme maruz kaldıkça mantarlanma ve küf oluşma riski artar.

Takvim Logo

Soğanları serin ve kuru bir ortamda, tercihen kahverengi kağıt torbalarda muhafaza etmek daha sağlıklı olacaktır.

Takvim Logo

Sağlığımız için önemli olan besinlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi, besin değerlerini koruyarak gıdaların taze ve güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlar.

Takvim Logo

Uzmanların önerilerini dikkate alarak buzdolabında saklanması uygun olmayan gıdalardan uzak durmak, sağlıklı bir beslenme için büyük önem taşımaktadır.

Takvim Logo