Bu besinler buzdolaba konduğunda hastalık saçıyor

Bazı besinler buzdolabına konduğunda hastalık saçıyor... Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için en çok alınan tedbir buzdolabında saklamaktır. Yiyecekleri dışarıdan alıp getirdiğimiz gibi hemen buzdolabına saklıyoruz. Bu doğru olan mı? Bazı yiyecekler için durum tam tersi ve birçoğumuz bunun farkında bile değiliz. Peki hangi yiyecek nasıl saklanmalı? İşte en çok tükettiğimiz yiyecekleri saklama önerileri...

1 | 13

Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için en çok alınan tedbir buzdolabında saklamaktır. Dışarıdan alıp getirdiğimiz gibi hemen buzdolabına saklıyoruz.Bu doğru olan mı? Yoksa bir yerlerde yanılıyor muyuz? Bazı yiyecekler için durum tam tersi ve birçoğumuz bunun farkında bile değiliz. Peki hangi yiyecek nasıl saklanmalı? İşte en çok tükettiğimiz yiyecekleri saklama önerileri.

2 | 13

BUZDOLABI ONLARI BOZUYOR

Yiyecek içecekler ve hatta ojeden parfüme kadar birçok ürünün bozulmasını engellemek için buzdolabında muhafaza edilir. Bilmeden buzdolabında sakladığımız bu ürünler hemen bozulmaya başlıyor. Bozulduğu anlaşılmadığı için tüketildiğinde hastalıklara sebep oluyor.

3 | 13

DOMATES

Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.

4 | 13

PATATES

Buzdolabında tutulan patatesin tadı ve dokusu kötü etkilenir. Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişim olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

5 | 13

SARIMSAK

Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler. Buzdolabındayken etrafında dolaşan hava antisarımsak etkisi yapar.

6 | 13

KAHVE

Buzdolabı sayesinde nemlenen kahve çekirdekleri hem lezzetini yitirir hem de kısa sürede bayatlar.

7 | 13

TATLILAR

Çikolata başlığında söyledik ama aslında şekerli yiyecekleri buzdolabında uzak tutun. Her birinin ya formu ya da lezzeti buzdolabında zarar görür. Bal akışkanlığını yitirir, reçel donabilir, çikolatanın tadı hak getirir.

8 | 13

ANANAS

Ananas gibi tropik meyveleri buzdolabında saklamak kısa sürede çürümesine neden olur.

9 | 13

KARPUZ

Aynı şekilde karpuzda buzdolabına konulduğunda kısa sürede bozulur.

10 | 13

SOĞAN

Soğan da sarımsak gibi buzdolabında yaralanan yiyeceklerden. Hatta soğanın ömrü buzdolabındayken sarımsağa göre daha kısa. Hatta soğan ve sarımsağım saklanırken bir arada tutulması öneriliyor.

11 | 13

EKMEK

Üç gün sonra yapacağınız köfte için saklamıyorsanız, ekmeği buzdolabında saklamak tazeliğini yitirmesine sebep olacaktır. Hem tazeliğini yitirecek hem de bir süre sonra bakteri çoğalmasına sebep olacaktır.

12 | 13

FESLEĞEN

Buzdolabına konulduğu andan itibaren rengi, tadı ve kokusu değişir tüketilmeyecek hale gelir. Yalnızca fesleğen değil, fesleğen formundaki yeşillikleri buzdolabında saklamamanız gerekir.

13 | 13

PİL

Eski bir alışkanlıktır pilleri buzdolabında saklamak. Ancak buzdolabında saklandığında ömrü kısalıyor.

GÜNÜN DİĞER GALERİLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.