Kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalık yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkileniyor. Bu çevresel faktörlerin yüzde 30'unu da beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.
Kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra tüm dünyada en fazla ölüme yol açan hastalık. Üstelik biçok ülkede görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kanser araştırmalarını yürüttüğü GLOBOCAN adlı projenin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu hastalıktan ölen hasta sayısı 9,5 milyonu aştı. Peki, kanserden korunmak için nasıl beslenmeli? Sağlıklı beslenerek besinler kanserden korunmak mümkün mü? Uzmanlar kanserden koruyan 7 mucizevi besini açıkladı! İşte kansere karşı tüketmeniz gereken besinler listesi...
Kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalık yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkileniyor. Bu çevresel faktörlerin yüzde 30'unu da beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.