ISPANAK
A vitamini, demir, beta karoten, folat ve C vitamini içeriyor. Bu mineraller saç ve saç derisi için çok önemli. Saçları nemlendiriyor ve güçlendiriyor.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZDemir saçlar için özellikle önemli bir mineral. Vücutta demir eksikliği saç dökülmesinin başlıca nedenini oluşturuyor. Ispanak demir içeriği zengin bir besin.
Örneğin kıymalı ıspanak yemeği demir açısından zengin bir besin olup, saç dökülmesi yaşayanlar için doğru bir besin tercihi.
MERCİMEK
Protein, demir, çinko ve biyotin içeren mercimekte bol miktarda folik asit de bulunuyor. Folik asit, cilt ve saç derisinde kırmızı kan hücrelerinin yapısını besliyor. Saç derisinin oksijene doymasını sağlıyor. Bu özellikleri sayesinde yeni saç oluşumuna zemin hazırlıyor ve saçları güçlendiriyor. Mercimeği salatalarınızda veya tencere yemeği olarak haftada 2-3 kez tüketebilirsiniz.
KURUYEMİŞ
E vitamini, selenyum ve çinkodan zengin besinlerden. Bu mineraller sayesinde saç yapısını güçlendiriyorlar. Kaju, içerdiği yüksek biyotin ile saçın sağlıklı uzamasını sağlıyor. Ceviz de içerdiği elastin sayesinde saç kırılmalarını engelliyor. Özellikle antepfıstığı erkeklerde görülen kellik problemine iyi geliyor. Her gün 2 tam ceviz veya 10 adet kaju/antep fıstığı tüketebilirsiniz.
KELLİK KORKUSU YAŞAYANLAR İÇİN MUHTEŞEM ÖNERİ
Kellik son yıllarn en korkulan sağlık problemlerinden birisi oldu. Kimi genetiği gereği kimileri de stresten dolayı saçlarının döküldüğü şikayetinde bulunuyor. Kellik için araştırmalar her geçen gün artarken, çıkan sonuçlar halkla paylaşıldı.
Meksika'nın meşhur lezzetlerinden biri olsa da aslında dünya mutfağında yeri var yeşil domatesin. Genelde turşuluk olarak tüketmeye alışkınız ancak birçok tarife de çok güzel uyum sağlayabiliriyor ve yemeklerin lezzetini artırabiliyor.
Yeşil domatesin kabukları yüzyıllar önce tıbbı amaçla kullanılmıştır. Faydaları arasında en çok göze çarpanı ise saç dökülmesiyle savaşması olmuştur.
Güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle kışın tüketildiğinde soğuk algınlığına karşı vücudunuzu 'sigortalayacaktır.' Vücutta bulunan yabancı maddeleri temizler ve alyuvar üretimini hızlandırır. Sadece C vitamini kaynağı olarak kalmaz, iyi bir A vitamini deposudur.
Tomatillo, niasin içeriği sayesinde gıda ve kompleks moleküllerini enerji rezervlerine ayırmaya yardımcı olur. Ayrıca, enzim işlemi sırasında tomatillo yiyerek, niasin normalden daha güçlü bir tepkime yaşar. Bu nedenle, tomatillo vücuda daha fazla enerji verir.
YEŞİL DOMATESİN ÖZELLİKLERİ
Yüksek miktarda C vitamini içerir.
Anti kanserojen özelliği bulunur.
Güçlü bir lif kaynağıdır.
Kasların güçlenmesine yardımcı olur.
YEŞİL DOMATES YEMEĞİ
Malzeme Listesi
1 kg . yeşil domates
2 adet orta boy kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
YEŞİL DOMATES YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ilave ederek karıştırıp sıcak suyu katıyoruz. 1-2 dakika kaynayınca yeşil domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler küçükse bütün olarak ,büyükse dörde bölerek kullanabilirsiniz.