İbn-i Sina'nın önerdiği besinler arasında hafızayı kuvvetlendiren şifalı gıdalar da yer alıyor. Zekaya katkı sağlayan besinler günümüzde de geçerliliğini koruyor. Asırlar öncesinden gelen bilgeliğiyle insan sağlığına dair birçok öneride bulunan İbn-i Sina, bu bilgilerine El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında yer verdi. İşte o şifalı besinler...
HAFIZAYI GÜÇLENDİRMEK İSTEYENLER BURAYA!
Ünlü hekim İbn-i Sina'nın önerdiği besinler, güçlü bir hafızaya ve keskin bir zekaya sahip olmanın sırrını taşıyor. Zencefil, hardal ve zerdeçal sadece hafızaya ve zekaya katkı sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda birçok sağlık problemine de fayda sağlayabiliyor. -
Hem lezzetleriyle hem de sağlık dolu etkileriyle, birçok insan tarafından tercih ediliyor. Zeka ve hafızanızı güçlendirmek istiyorsanız, sofranızda bu özel besinlere yer vermek için harika bir zaman.
Zencefil: İbn-i Sina'nın önerdiği zencefil, hafızaya sağladığı yararlarla ön plana çıkabiliyor. Nitekim sindirim sisteminin kolaylaşması konusunda faydalı olabilen zencefil, hafızanın güçlenmesi konusunda da yararlı olabiliyor.
Bunun yanı sıra İbn-i Sina'nın önerdiği zencefil, görme sorunlarına karşı da faydalı olabiliyor. Ayrıca mide sağlığına da yararlı olabiliyor.
Hardal: İbn-i Sina'nın önerdiği hardal, aç karnına tüketildiği zaman zeka gelişimine katkıda bulunabiliyor. Ayrıca hardalın suyu, diş ağrıları ve kulak için damla şeklinde de kullanılabiliyor. Balgam engelleyici özelliği de bulunabilen hardalın, zeka gelişimine olan katkılarıyla da ön plana çıktığını görmek mümkün olabiliyor.
Zerdeçal: İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği zerdeçal, ruh hastalıklarına karşı yararlı olabiliyor. Bunun yanı sıra nöral yapılı olan hastalıklara karşı da faydalı olabilen zerdeçal, kusma gibi sağlık sorunlarının engellenmesine de faydalı olabilir.