Ülkemizin orta ağırlıktaki en büyük İnsansız Kara Aracı DEMİRHAN.
Testleri hız kesmeden devam ediyor. Üzerine Aselsan Sarp Ukss 12.7mm uçaksavar entegre edilmiş.
Dizel motoru sayesinde uzun menzil ve kullanım ömrü ile öne çıkıyor. Rus yapımı Uran-9'un dünyadaki tek rakibi Demirhan.
Oğuz Kağan Savunma tarafından üretilen Demirhan Orta Sınıf Silahlı İnsansız Kara aracının özellikleri:
Uzunluk : 2663mm
Yükseklik : 1162mm
Genişlik : 1961mm
Ağırlık : 2000kg
Motor Tipi : Dizel
Tırmanma : 45°
Yürüyüş Sistemi : Palet
*LCD15" Ekran
*LCD7" Dokunmatik Ekran
*6 Adet Buton ile Kamera Seçimi
*3KM Video ve Veri Aktarımı
*2 Adet Analog Tutamak ile Hassas Palet Kontrolü
*Özel Durumları Belirten Uyarı Işıkları
*8Saat Kesintisiz Çalışma
*Bağımsız Enerji ve Tahrik Sistemi
TÜRKİYE'NİN YENİ NESIL SİLAHLARI
SAVUNMA SANAYİSİNİN GÖZÜ ORADA
Uluslararası Fransız Havacılık ve Uzay Sanayi Grubu'nun (GIFAS) bir yan kuruluşu olan SIAE tarafından düzenlenen fuara 48 ülkeden 2 bin 381 firma katılıyor.
67 ülkeden 3 bin 450 basın mensubu bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan Uluslararası ParisHavacılık Fuarı'ndaki gelişmeleri yerinde izleyecek.
İLK KEZ GÖRÜLDÜ
Fuarın kapıları 23 Haziran'a kadar açık olacak. İlk 4 gün profesyonellerin girip gezebileceği fuar, geri kalan 3 gün halkın ziyaretine açık olacak. Küresel sektördeki tüm en son teknolojik yeniliklerin sergilendiği fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) en önemli projesi olacak Milli Muharip Uçak Projesi'nin bire bir ölçekli modeli mock-up'ı ilk kez Paris Havacılık Fuarı'nda sergileniyor.
Milli Muharip Uçak Modelinin sergilendiği alan, başta ordu mensubu askerlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ziyaretçi tarafından büyük ilgi görüyor.
Almanya'da imal edildiği öğrenilen uçağın mock-up'ı iki ton gri kamuflaja sahip.
Çift motorlu uçağın kuyruk kısmında ise kartal tasarımı yer alıyor.
SES HIZININ İKİ KATINA ÇIKABİLECEK
Her biri 20 bin libre itiş güçlü iki motora sahip olan uçak, 55 bin feet servis irtifası ile ses hızının iki katına çıkabilecek güce sahip.
Azami kalkış ağırlığı 60 bin libre olarak belirlenen uçak, 2030'dan itibaren Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil olacak.
Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) Çok Amaçlı Zırhlı Araç Amazon'un yeni teknolojilerle otonom sürüş yeteneği kazandırılan prototipini ilk kez sergiledi.
BMC'nin Sakarya Karasu Fabrikası'nın temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıtılan Amazon, monokok gövdesi ve özel V tabanıyla mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı uluslararası standartlara koruma seviyesine sahip bulunuyor. Amazon, üstün koruma özellikleri ve geniş kullanım alanlarının yanı sıra kullanıcılarına yüksek manevra kabiliyeti sunuyor.
Günümüz meskun mahal ve asimetrik savaş ortamları için özel olarak geliştirilen araç, BMC'nin yenilikçi teknolojilerini hayata geçirdiği özel proje olarak dikkati çekiyor. Amazon 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç, insansız ve uzaktan kumandalı olarak da görev yapabiliyor.
Son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak, Askeri Sürücüsüz Araç Prototipi Projesi başlatıldı. Proje kapsamında sahada kendini kanıtlayan uzun menzile sahip Amazon'un tam otonom versiyonu sunuluyor.
Elektronik Kontrollü Sürüş Sistemi'ne ve başta gerçek zamanlı haritalama ve yapay zeka ile çevre farkındalığı gibi teknolojilere sahip olan araç, tanımlı koşullar altında herhangi bir müdahale olmaksızın otonom sürüş gerçekleştirebilecek.
Askeri Sürücüsüz Araç Prototipi, opsiyonel olarak uzaktan bir operatör müdahalesi ile de görev yapabilecek. Araç, girilmesi zor ve tehlikeli yerlerde, silahlı kuvvetler için veya yardım amaçlı askeri ve sivil görevlerde risk olmaksızın kullanılabilecek.
ASELSAN tarafından geliştirilen, yerli ve milli sistemlerle donatılan 'Yeni Nesil Fırtına 2 Obüsleri', Büyükçekmece TÜYAP'ta düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda yerini aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli ateş güçleri arasında yer alan ve terör örgütlerine karşı hem yurt içi, hem de sınır dışı operasyonlarda aktif olarak kullanılan T-155 Fırtına Obüslerinin yeni nesil versiyonu olan Fırtına 2, fuarda ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.
Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda yapılan ve fuara prototipi getirilen Fırtına 2'lerin diğerinden en önemli farkı atış hızı olurken, sac kesimleri ve kuleleriyle, birçok yeni özellikle üretilecek. Fırtına 2'nin kule ve namlu yönlendirme sistemi tamamen elektrikli ve servo kontrollü hale getirilirken, birçok yenilenmiş elektronik birim de eklendi. Atış isabeti ve atış hızı iyileştirilen Fırtına 2'ye bu amaçlarla barut koşullandırma birimi eklenirken, yüklemesi de otomatik hale getirildi. Obüsün, yakın mesafeden karşılaşabileceği tehditler içinse sisteme uzaktan kumandalı silah sistemi UKSS (SARP) entegre edildi.
Kars'ta gerçekleşen kış testlerini başarıyla tamamlayan yeni nesil fırtına obüslerinin son testleri haziran ayında gerçekleşecek.
FIRTINA 2'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
-Maksimum hız 65 kilometre/saat
- Savaş ağırlığı 47 ton
-Toplam uzunluk 12 metre
-Toplam genişlik 3,5 metre
-Toplam yükseklik 3,5 metre
-Taşıma yüksekliği 3,1 metre
-Motor gücü 1000 BG