Tesla ve SpaceX ile dünyanın gündeminden düşmeyen iş insanı Elon Musk Neuralink projesini ilk olarak 2017 yılında duyurmuştu. Projenin amacı, bilgisayarla insan zihnini en yakın noktaya taşıyarak kronik hastalıkları çip sayesinde çözmek. Bilim-kurgu yapımlarına sıkça konu olan bu insan-makine arabirimi şuana kadar prototiplerden ötesine geçememişti. Elon Musk projeyi canlı yayında tanıttı ve soruları cevapladı.
Teknoloji editörü Hakkı Alkan, Musk'ın Neuralink projesini değerlendirdi. Alkan, "Çılgın adam şimdi dediki, 'beyne yerleştireceğim bir çiple beraber artık beynin neler hissettiğini dijital olarak anlayabileceğim. Bunu okuma ve yazma olarak gerçekleştirebileceğim.' Şöyle, hayvanın beynine yerleştirdiği bir çiple beraber hayvanın koklama ve tat alma duyusunu anlık olarak izledik sinyallerle. Sonrasında da tabi buna bir yazma imkanı var. Hayvana bir şey hissetirme imkanı. Şimdi bu belirli onaylardan geçmesi lazım. Amerika tarafından FDA'dan onay alması lazım. FDA'da 'çılgın bir iş yapıyorsunuz çalışın bakalım' diye bir onay almışlar. Bu iş o kadar hızlı büyüyecek ki… Elektronik sistemler için yüzde yüz güvenli bir sistem yok. Geçtiğimiz aylarda işletim üreticisi Intel'in güvenlik açığını gördüğümüzde şok olduk. Şimdi beyne yerleştirilecek olan bu çipe, bundan dolayı karşı çıkanlara hak veriyoruz. Yüzde yüz güvenli değil. Tamam hadi bilgisayarda en fazla bize ne kadar zarar verebilir. Paramız çalınabilir, diplomamız zarar görebilir gibi şeyler. Ama şimdi beyne yerleştirdiğimiz çipte hayatımız söz konusu. Hak vermemek elde değil. Göreceğiz." yorumunda bulundu.
Tanıtımda gelen "Neurolink sayesinde hatıralarımızı kayıt edip, ileride istersek geri yükleyebilecek miyiz?" sorusuna Elon Musk, "Evet aynı Blackmirror dizindeki gibi; hatta bir robota bile yükleyebileceksiniz. Gelecek tuhaf olacak" yanıtını verdi. Bu gizlenmiş ama kasıtlı bir PR çalışması gibi cevap bir hayli dikkat çekti.