Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında 2015'te başlatılan Mobil V/UHF Elektronik Taarruz Sistemi Projesi (MİLKAR/Milli Karıştırıcı-3A3) kapsamındaki çalışmalar sürüyor.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen projede; farklı platformlarda V/UHF frekans bandında haberleşme yapan hedef muhabere sistemlerine elektronik taarruz uygulanması amaçlanıyor.
HEM SUSTURUYOR HEM DE KÖR EDİYOR
Hedef V/UHF bandı haberleşmesinin engellenmesi, geciktirilmesi veya yanlış bilgi iletimine sebep olunarak dost birliklere taktik sahada avantaj sağlanması için kullanılan ve icra edilen operasyonel görevler açısından kritik öneme sahip MİLKAR-3A3 sistemlerine teröristle mücadele ve Suriye harekat bölgelerindeki faaliyetler kapsamında ihtiyaç duyuluyor.
Suriye harekat alanında yaşanan gelişmeler ışığında, elektronik harp desteğinin geniş coğrafyada, kesintisiz şekilde sağlanabilmesini teminen MİLKAR-3A3 sistemi tedarikine devam ediliyor.
Proje kapsamında 11 sistem, teslimatı tamamlanarak kullanıma alındı. Yıl sonuna kadar 4 sistemin daha teslimatı hedefleniyor.
MİLKAR-3A3 sistemi, alt ve üst bant olarak 2 araçta yer alıyor. Kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek bant bölüntüsüne ve araç seçimine göre tek araçta da çözüm üretilebiliyor.
Sistem şelteri ile iklimlendirme birimleri, antenler ve birincil güç kaynağı jeneratörü, 4x4 araç platformu üzerinde ergonomik olarak yer alıyor. Sistem, tüm muhteviyatının araç platformu üzerinde taşınabilmesi sayesinde taktik sahada yüksek harekat yeteneğine sahip bulunuyor. Karıştırma görevinin icrası sonrası çok kısa süre içinde mevzi değiştirilebiliyor.
MİLKAR-3A3 sistemiyle 30-3 bin MHz frekans aralığında kullanıcıya özel çözümler üretilebiliyor.
Sürekli, ara bakışlı, hedef tetiklemeli olarak karıştırma yapabilen sistemde, dost telsiz haberleşmesinin korunması için korumalı frekanslar/frekans bantları belirlenebiliyor.
Kesintisiz çalışmayı destekleyen güç altyapısına sahip MİLKAR-3A3 sistemi, taktik sahada hızlı kurulum/toplanma ve yüksek harekat kabiliyetiyle fark yaratıyor.
DÜNYADA RAKİBİ YOK
Ülkemizin orta ağırlıktaki en büyük İnsansız Kara Aracı DEMİRHAN.
Testleri hız kesmeden devam ediyor. Üzerine Aselsan Sarp Ukss 12.7mm uçaksavar entegre edilmiş.
Dizel motoru sayesinde uzun menzil ve kullanım ömrü ile öne çıkıyor. Rus yapımı Uran-9'un dünyadaki tek rakibi Demirhan.
Oğuz Kağan Savunma tarafından üretilen Demirhan Orta Sınıf Silahlı İnsansız Kara aracının özellikleri:
Uzunluk : 2663mm
Yükseklik : 1162mm
Genişlik : 1961mm
Ağırlık : 2000kg
Motor Tipi : Dizel
Tırmanma : 45°
Yürüyüş Sistemi : Palet
*LCD15" Ekran
*LCD7" Dokunmatik Ekran
*6 Adet Buton ile Kamera Seçimi
*3KM Video ve Veri Aktarımı
*2 Adet Analog Tutamak ile Hassas Palet Kontrolü
*Özel Durumları Belirten Uyarı Işıkları
*8Saat Kesintisiz Çalışma
*Bağımsız Enerji ve Tahrik Sistemi
TÜRKİYE'NİN YENİ NESIL SİLAHLARI
SAVUNMA SANAYİSİNİN GÖZÜ ORADA
Uluslararası Fransız Havacılık ve Uzay Sanayi Grubu'nun (GIFAS) bir yan kuruluşu olan SIAE tarafından düzenlenen fuara 48 ülkeden 2 bin 381 firma katılıyor.
67 ülkeden 3 bin 450 basın mensubu bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan Uluslararası ParisHavacılık Fuarı'ndaki gelişmeleri yerinde izleyecek.
İLK KEZ GÖRÜLDÜ
Fuarın kapıları 23 Haziran'a kadar açık olacak. İlk 4 gün profesyonellerin girip gezebileceği fuar, geri kalan 3 gün halkın ziyaretine açık olacak. Küresel sektördeki tüm en son teknolojik yeniliklerin sergilendiği fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) en önemli projesi olacak Milli Muharip Uçak Projesi'nin bire bir ölçekli modeli mock-up'ı ilk kez Paris Havacılık Fuarı'nda sergileniyor.
Milli Muharip Uçak Modelinin sergilendiği alan, başta ordu mensubu askerlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ziyaretçi tarafından büyük ilgi görüyor.
Almanya'da imal edildiği öğrenilen uçağın mock-up'ı iki ton gri kamuflaja sahip.
Çift motorlu uçağın kuyruk kısmında ise kartal tasarımı yer alıyor.
SES HIZININ İKİ KATINA ÇIKABİLECEK
Her biri 20 bin libre itiş güçlü iki motora sahip olan uçak, 55 bin feet servis irtifası ile ses hızının iki katına çıkabilecek güce sahip.
Azami kalkış ağırlığı 60 bin libre olarak belirlenen uçak, 2030'dan itibaren Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil olacak.
Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) Çok Amaçlı Zırhlı Araç Amazon'un yeni teknolojilerle otonom sürüş yeteneği kazandırılan prototipini ilk kez sergiledi.
BMC'nin Sakarya Karasu Fabrikası'nın temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıtılan Amazon, monokok gövdesi ve özel V tabanıyla mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı uluslararası standartlara koruma seviyesine sahip bulunuyor. Amazon, üstün koruma özellikleri ve geniş kullanım alanlarının yanı sıra kullanıcılarına yüksek manevra kabiliyeti sunuyor.
Günümüz meskun mahal ve asimetrik savaş ortamları için özel olarak geliştirilen araç, BMC'nin yenilikçi teknolojilerini hayata geçirdiği özel proje olarak dikkati çekiyor. Amazon 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç, insansız ve uzaktan kumandalı olarak da görev yapabiliyor.
Son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak, Askeri Sürücüsüz Araç Prototipi Projesi başlatıldı. Proje kapsamında sahada kendini kanıtlayan uzun menzile sahip Amazon'un tam otonom versiyonu sunuluyor.
Elektronik Kontrollü Sürüş Sistemi'ne ve başta gerçek zamanlı haritalama ve yapay zeka ile çevre farkındalığı gibi teknolojilere sahip olan araç, tanımlı koşullar altında herhangi bir müdahale olmaksızın otonom sürüş gerçekleştirebilecek.