Türk savunma sanayi son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. Milli tank, milli uçak ve milli uydu projeleri devletin büyük kararlılığı ile devam ediyor.
Türkiye'nin bölgesinde liderlik iddiasını artıracak ve ordunun gücünü katlayacak projelerimiz.
Fransa'nın başkenti Paris'te Uluslararası Havacılık Fuarı 53'üncü kez kapılarını Le Bourget sergi alanında açmıştı.
SAVUNMA SANAYİSİNİN GÖZÜ ORADAYDI
Uluslararası Fransız Havacılık ve Uzay Sanayi Grubu'nun (GIFAS) bir yan kuruluşu olan SIAE tarafından düzenlenen fuara 48 ülkeden 2 bin 381 firma katıldı
67 ülkeden 3 bin 450 basın mensubu bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan Uluslararası ParisHavacılık Fuarı'ndaki gelişmeleri yerinde izlendi
İLK KEZ GÖRÜLDÜ
Fuarın kapıları 23 Haziran'a kadar açık olacak. İlk 4 gün profesyonellerin girip gezebileceği fuar, geri kalan 3 gün halkın ziyaretine açık olacak. Küresel sektördeki tüm en son teknolojik yeniliklerin sergilendiği fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) en önemli projesi olacak Milli Muharip Uçak Projesi'nin bire bir ölçekli modeli mock-up'ı ilk kez Paris Havacılık Fuarı'nda sergileniyor.
Milli Muharip Uçak Modelinin sergilendiği alan, başta ordu mensubu askerlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ziyaretçi tarafından büyük ilgi görüyor.
Almanya'da imal edildiği öğrenilen uçağın mock-up'ı iki ton gri kamuflaja sahip.
Çift motorlu uçağın kuyruk kısmında ise kartal tasarımı yer alıyor.
SES HIZININ İKİ KATINA ÇIKABİLECEK
Her biri 20 bin libre itiş güçlü iki motora sahip olan uçak, 55 bin feet servis irtifası ile ses hızının iki katına çıkabilecek güce sahip.
Azami kalkış ağırlığı 60 bin libre olarak belirlenen uçak, 2030'dan itibaren Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil olacak.
Milli muharebe uçağı projesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki F-16'ların yerini alacak modern savaş uçakları üretilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında ilk etapta 6 geliştirme prototipi üretilecek. Jet motorlarının da Türkiye'de üretilmesi planlanıyor. Projeyle 400 adetlik uçak siparişine ulaşılması öngörülüyor.
Milli muharebe uçağının yanı sıra Türk Savunma Sanayisi'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği, TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Roketsan ve Aselsan gibi kuruluşların imzasını taşıyan mühimmat ve sistemler de Paris Airshow'da sergileniyor.
TÜRKİYE'NİN YENİ NESIL SİLAHLARI
Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) Çok Amaçlı Zırhlı Araç Amazon'un yeni teknolojilerle otonom sürüş yeteneği kazandırılan prototipini ilk kez sergiledi.
BMC'nin Sakarya Karasu Fabrikası'nın temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıtılan Amazon, monokok gövdesi ve özel V tabanıyla mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı uluslararası standartlara koruma seviyesine sahip bulunuyor. Amazon, üstün koruma özellikleri ve geniş kullanım alanlarının yanı sıra kullanıcılarına yüksek manevra kabiliyeti sunuyor.
Günümüz meskun mahal ve asimetrik savaş ortamları için özel olarak geliştirilen araç, BMC'nin yenilikçi teknolojilerini hayata geçirdiği özel proje olarak dikkati çekiyor. Amazon 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç, insansız ve uzaktan kumandalı olarak da görev yapabiliyor.
Son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak, Askeri Sürücüsüz Araç Prototipi Projesi başlatıldı. Proje kapsamında sahada kendini kanıtlayan uzun menzile sahip Amazon'un tam otonom versiyonu sunuluyor.
Elektronik Kontrollü Sürüş Sistemi'ne ve başta gerçek zamanlı haritalama ve yapay zeka ile çevre farkındalığı gibi teknolojilere sahip olan araç, tanımlı koşullar altında herhangi bir müdahale olmaksızın otonom sürüş gerçekleştirebilecek.