B12 değerini yükseltiyor! Solgun cilt, dökülen saç ve kırılan tırnaklara son

Yorgunluk, halsizlik ve cilt sorunları genellikle B12 eksikliğinden kaynaklanır. Vücut bu vitamini üretemediği durumda takviye gıda almak gerekebilir. Peki B12 yönünden zengin besinler hangileri ve ne kadar tüketilmeli? İşte habere dair detaylar...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

B12 vitamini vücut tarafından üretilmediği için besinlerden elde edilmesi gerekiyor. Bu eksiklik unutkanlık, halsizlik ve yorgunluk gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. B12 değerini artırmak için tüketebileceğiniz en önemli besinleri listeledik. İşte B12 deposu o besinler...

Takvim Logo

Kırmızı et

Zengin içeriği ile dana ve kuzu eti gibi kırmızı etler B12 vitamini bakımından oldukça zengindir. Ancak ölçülü tüketimin önemli olduğunun altını çizelim. Aşırı kırmızı et tüketimi kalp hastalıklarına yol açabilir.

Takvim Logo

Süt, yoğurt, peynir

Listeye süt ürünleri ile devam ediyoruz. Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri yüksek miktarda B12 vitamini içerir. Araştırmalar bu ürünlerden alınan B12'nin et ve yumurtadan daha iyi emildiğini göstermekte.

Takvim Logo

Balık

Zengin bir B12 kaynağı olan balık listenin ilk sırasında yer alıyor. Sardalya, somon, alabalık, ton balığı ve uskumru gibi balıklar B12 vitamini açısından oldukça zengindir. Balık aynı zamanda Omega-3 yağ asitleri de içerir ve bu sayede kalp sağlığını destekler.

Takvim Logo

Yumurta

Gerçek bir B12 deposu! Yumurta güçlü bir B12 kaynağıdır. Özellikle sabah öğünlerinde hem beyazı hem de sarısı ile tüketildiğinde B12 değerlerini artırmaya yardımcı olur.

Yukarıda listelediğimiz besinler B12 değerlerinizi yükseltmeye yardımcı olabilir. Ancak sağlığınızı etkilememesi için herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini hatırlatalım.